Minister Ben Weyts wil met nieuwe rijopleiding minder verkeersdoden

Rijbewijs wordt drie keer duurder

‘We willen meer duidelijkheid creëren voor jonge chauffeurs’, zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts. ©flickr.com

‘Willen we de dondentol lager, dan moet de lat hoger’. Met die redenering voert Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA) een hervorming van de rijopleiding door. Vanaf 2017 worden de examens moeilijker en nieuwbakken chauffeurs moeten verplicht deelnemen aan een terugkomdag. En last but not least, het rijbewijs wordt drie keer duurder.

Ons land telt jaarlijks 400 verkeersdoden. Opvallend hierbij is dat veel jongeren slachtoffer zijn. Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA), wil dit aantal fors terugdringen door een hervorming van de rijopleiding. ‘We gaan aan beginnende chauffeurs meer kennis en kunde vragen, zodat jongeren beter gewapend zijn tegen de risico’s van de weg’, zegt Weyts via zijn website.

Eerder was er al een aanpassing aan de eindtermen voor het rijbewijs. Weyts pakte uit met een officieel curriculum. Hierin staat welke vaardigheden een jonge chauffeur onder de knie moet hebben om de weg op te kunnen. ‘Zo creëren we meer duidelijkheid voor aspirant-chauffeurs en hun begeleiders. ‘Ik wil dat nieuwe chauffeurs grondiger voorbereid worden op het verkeer’, aldus Weyts.

Manoeuvres

Na het aanpakken van de eindtermen voor het rijbewijs, wil Weyts een stap verder gaan. Het theoretische en praktische rijexamen worden aangepakt en de rijopleiding krijgt een hervorming.

Het theoretisch examen zal moeilijker worden waarbij grotere fouten zwaarder zullen doorwegen. Ook de vragen zouden aangepast worden en meer gericht zijn op de wegcode. Parkeren en keren in een straat zijn voorlopig de enige manoeuvres die chauffeurs moeten kunnen om een rijbewijs te krijgen. Vanaf 2017 zou dit verleden tijd zijn, Weyts wil meer manoeuvres in het nieuwe rijexamen. Naast de manoeuvres zullen de kandidaat-chauffeurs met een GPS moeten kunnen rijden en verantwoording afleggen voor beslissingen die ze maken tijdens het examen.

Karin Genoe, woordvoerster van het Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid (BIVV, is tevreden met het voorstel van minister Weyts. ‘Het is een goede zaak voor de verkeersveiligheid. Ook het beoordelen op het rijden met GPS moedigen we aan’, aldus Genoe. Toch heeft Weyts geen rekening gehouden met alle wensen van het BIVV. ‘Wij hadden graag gezien dat iedereen verplicht werd om naar de rijschool te gaan voor ze de baan op kunnen, maar ook in de hervorming is er hier geen plaats voor’.

Terugkomdag

Ook na het behalen van het rijbewijs wil Weyts de jonge chauffeurs bijstaan. Ze worden verplicht om na enkele maanden naar een terugkomdag te komen. Tijdens deze dag worden nog nieuwe vaardigheden aangeleerd zoals het veilig rijden over een nat wegdek, een noodstop maken en uitwijkmanoeuvres doen. ‘Het is net in de eerste 6 tot 9 maanden na het behalen van het rijbewijs dat er zich het grootste aantal dodelijke ongevallen voordoen. Jonge chauffeurs overschatten vaak de eigen rijcapaciteiten en onderschatten de risico’s’, zegt Weyts.

Deelname aan de terugkomdag zou tussen 100 en 120 euro moeten kosten. Volgens de minister blijft het mogelijk om vanaf 170 euro een rijbewijs te halen. Daarmee ligt de kostprijs van het nieuwe rijbewijs drie keer hoger dan het oude.

Ben Weyts heeft de mosterd uit Oostenrijk gehaald. Daar zorgde een gelijkaardige hervorming voor een daling van het aantal verkeersdoden met 30 procent. Hopelijk loopt het ook bij ons zo een vaart.