A bi lohk sam sodeloval?

Nečesa pa res ne razumem. Okej, hodim na FRI, kjer je študijski informacijski sistem zelo dobro pošlihtan. Mislim, bi bilo že zelo čudno, če ga še na računalniškem faksu ne bi imeli. Narejeno je premišljeno, natančo in uporabno — imamo vpogled v ocene oz. v elektronski indeks, lahko se prijavljamo na izpite, vpišemo v višji letnik — skratka, pač vse kar rabiš za urejanje formalnosti na faksu.

Takole izgleda vstopna stran v študijskih informacijski sistem na FRI-ju …

Potem pa imamo tukaj npr. Filozofsko fakulteto. Nostalgično se lahko vrnemo v začetke razvoja spletnih strani. Pa dobro si rečem, FRI je razvil svoj super sistem: zakaj ne bi preprosto še ostale fakultete znotraj Univerze v Ljubljani uporabljale enakega sistema. FRI porihta, da stvar deluje in zagotavlja podporo pri uporabi ostalim univerzam, te pa vsak mesec plačajo določen fee za uporabo.

… takole pa vstopna stran v informacijski sistem na Filozofski fakulteti.

In to se očitno da. Nisem pregledal informacijskih sistemov vseh fakultet, sem pa odkril, da elektro faks in fakulteta za upravo pridno uporabljata STUDIS — sistem, ki ga je razvil FRI. Potem sem pa še malo pobrskal po ERAR-ju in opazil mesečne zneske v višini 732,00 EUR, ki bi morebiti lahko bili ta mesečni fee za uporabo STUDISa. No, samo ugibam — toda dejstvo je, da se očitno nekateri faksi le znajo zmenit za uporabo enotnega sistema.

Torej …

Očitno se da sodelovati. Zdi se mi zelo potratno, da ima vsak faks, znotraj iste univerze, svoj unikaten sistem, za katerega je po mojih ugibanjih treba vsak mesec nekomu plačevati — za podporo, odpravljanje napak, nadgradnje,…

Kaj če bi faksi preprosto samo sodelovali med sabo, al je še to pretežko?

Galerija pisanih in raznolikih informacijskih sistemov

ALUO, FE in FMF
FU, FA in FSD
FPP in PF