Nu e gata

LATER EDIT: Pe bune că nu e gata. Fiți atenți la faptele care reies din declarațiile de azi:

 1. CPAC Tăriceanu (după cum zicea cineva pe Facebook, numele e în contrast clar cu caracterul, nu are nevoie de o altă poreclă)
  A discutat aseară cu Dragnul (probabil telepatic, că nu ni se zice cum altfel și eu tot timpul am vrut să cred că viermii comunică între ei prin telepatie) și azi s-au văzut într-o atmosferă degajată, de weekend, și au hotărât ce să facă încă din primele două minute ale întâlnirii. Mă gândesc că în restul minutelor rămase până la patru ore au jucat un Catan cu ăla micu, să mai râdă puțin de el. Sorinache e abia la faza LEGO, n-ai cu cine.
  Ați observat lejeritatea cu care Tăriceanu ne vorbește? Încearcă să ne transmită că nu-i așa o mare problemă, că prea ne-am ambalat. Are și el placa aia cu “n-ați înțeles voi ce zice ordonanța” dar că ei fac un compromis și ne ajută să ne calmăm, că e rost de război civil altfel. Pe bune că e enervant să fi luat de prost. Tocmai d’aia o să le recomand mâine să mă ia de maimuțoi (No, că iară m-ați supărat, cum zicea unu’ di la Cluj, parcă).
  Ce am învățat de la Tăriceanu? El cu Dragnea taie și spânzură, deci ei au cele mai mari nevoi legate de modificările astea legislative. Ceilalți sunt niște mapeți (muppets, bă). Și am mai învățat că pregătesc un alt plan, unul prin care noi să pricepem mai bine binele care ni-l doresc.
 2. Sorinache Lache Grindeanu
  Una la mână, a ieșit complet singur la conferința de presă. Nu știu dacă omul ăsta a mai ținut singur vreo conferință de presă, dar mă bucur că începe să se descurce. Sper ca mâine-poimâine să învețe să meargă singur și la pișulică și căcălici, ca Dragnul să nu mai umble după el toată ziua și să se poată ocupa de treburile cu adevărat importante (a se citi vizite la dentist).
  Alta la mână, Lache ne zice că mâine decid dacă fac cum zice Klaus sau dacă au ei o cale mai bună (abrogare vs prorogare au fost vorbele lui, două cuvinte pe care n-avea de unde să le știe decât dacă era consiliat în acest sens. Nu știu dacă ați observat, dar sunt doar două variante. Câte una pentru fiecare mână, să-i fie ușor să le deosebească. Dreapta-stânga… ăăă… îîî… invers!).
  Mai departe, Lache ne-a zis clar că #nurenunta nici ei. Toate prevederile din OUGuri (mai bine vorbea despre UGGuri) vor fi preluate într-un proiect de lege care va trece prin Parlament (exact ca gâsca prin apă, fiți siguri că nu se va dezbate prea mult nici acolo, având în vedere că au o majoritate lejeră).
  Ce am învățat de la Sorinache Lache? Am învățat că e scos în offsaid (bine ar fi fost dacă ar fi învățat și el asta acum o lună) și că după ce pleacă mâine Maimuțache Iordache urmează să plece și el. E dispensabil, că nu se mai face treaba prin Guvern, nu s-a putut. Fail. Next. Am mai învățat că există două planuri de salvare: unul e amânarea (prorogarea) pe termen nelimitat (probabil până nu se va mai putea amâna că vine bărbierul după mustața Dragnului) iar celălalt e trecerea modificărilor printr-o lege, prin Parlament. Durează mai mult, dar e foarte realizabil pentru ei. Oricum, avantajul atacului surpriză în miez de noapte nu-l mai au. Deci, păzea!

Urmează să vedem mâine care e abordarea, dar nu vă culcați pe-o ureche (ce vorbe au și românii. Dar pe câte urechi poți dormi?). Senzația mea e că vor în continuare să ne prostească. Am fost proști 27 ani, de ce n-am fi încă câteva luni? Ne vedem și mâine, fără îndoială, da?

______________________________________

Nu vă uitați la gura mieroasă a lui Liviu de la Gratia! (știu, e greu să te abții, ciupiți-vă sau smulgeți-vă părul din nas și treceți peste).

Iese Dragnul și ne zice azi că îl roagă el, lache, pe Sorinache să ne scoată ordonanțele din gât, unde a încercat să ni le vâre fără să ne dea și apă, așa că ne-au cam stat acolo și am devenit guralivi în schimb.

Dar de ce îl roagă el, lache, pe Sorinache asta? Pentru că presiunea din teritoriu e prea mare (îmi aduc aminte de un fost coleg din generală care era un deliciu de fiecare dată când era scos la hartă. Avea o precizie de cîțiva zeci de centimetri, de obicei. Bineînțeles, la scară 1:100), deci încă un amănunt simpatic.

Și de ce e prea mare presiunea? Pentru că vor pesedeii să vină cu sutele de mii (și adunate împreună să facă de-un milion) și să protesteze împotriva lui Klaus. Băbăeți, strîngeți voi sutele alea de mii sau milionul ăla și plătiți cu el doi sorosiști adevărați, dedicați, profesioniști, multinaționali, universitari, umoriști (cu sau fără moriști) sau măcar un sorosist și-un câine (de orice culoare numai nu roșu, că pe ăia i-am văzut și nu se pricep la aport) ca să vă ajute cu rezolvarea problemei.

Trebuie să recunoaștem că Liviu e simpatic (kenliiiiiiiii-libădibădauciu… !!!) în măsura în care gripa aviară e ceva simpatic pe lângă Ebola sau Al Qaeda pe lângă ISIS. Tot așa e și Liviu pe lângă nea Nelu, că ăluia i-a ieșit de mai multe ori cu noi și încă ne rânjește de fiecare dată, chiar din sala de judecată.

Să facem cumva să nu-i iasă Dragnului. Stăm în piață până se abrogă ordonanțele, apoi până se face curățenie la guvern apoi până ne asigurăm că legile penale nu se mai modifică de către puterea executivă. Nu mă pasionează neapărat să avem anticipate, dar e doar opinia mea. Cele de mai sus, în schimb, sunt esențiale dacă nu vrem să ne facem concediile doar în city-break, ca ultima săptămână.

#rezist

Like what you read? Give Mihai Lazăr a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.