Gázszerelés Budapesten, keresőmarketing ügynökség

Néha nem is akkora gáz, ha gáz van!

Gázzal kapcsolatos problémáink megelőzhetőek kis időráfordítással!

Lakásunkban a leglényegesebb pontnak, a gázellátás tekinthető! Teljesen természetes dolog az, ha az idő múlásával lesz mit javítani otthonunkban, legyen szó vízvezetékről, villanyon, vagy kisebb területeken. A lehető legproblémásabb, és ezzel a legtöbb veszély faktor magával magában hordozó lakásügy nem más mint az, ha a gázzal történik valami nem kívánatos. Érdemes ezt minél hamarabb orvosolni, mert ellenkező esetben veszélyes lehet az életünkre.

Első blikkre talán furcsa lehet ilyet állítani, de lehet pozitív is az, ha a gázzal nincs valami rendben. Ha szerencsénk van, akkor még a kezdetek kezdetén képesek vagyunk észlelni, ha szivárog a gáz. Markáns, szúrós szaga miatt, szinte a legelső pillanatban tenni tudunk a burjánzó problémák ellen, és meg tudjuk előzni a még nagyobb bajt.

Mit kell tegyek akkor, ha gáz szagot érzek a lakásban?

A lakásban bármi lényeges meghibásodásnál, de különösen ebben az esetben, kötelező szerelőt hívni. Vannak bizonyos dolgok, amit még ennél is gyorsabban, saját magunknak kell elvégezni, ha megcsapja az orrunkat a facsaró gáz szag.

Első lépésként oltsuk el a cigarettát ha dohányzunk, szüntessünk meg minden egyes nyílt lángot, így a gyertyákat a tűzhelyet, még az őrláng tüzét is meg kell szüntessük, ha nem akarjuk, hogy szeretett lakásunk egy pillanat alatt az égbe repüljön, egy robbanásnak köszönhetően. Ezek az alapvető műveletek, de ezzel a biztonsági teendőknek még koránt sincs vége. Hívjál inkább egy profi gázszerelőt Budapesten.

A nyílt lángok elzárása után távolítsunk el minden egyes elektronikai forrást a konnektorból, villanykapcsolóhoz pedig- független attól, hogy a villany fel vagy le van kapcsolva — még a legmerészebb álmunkba se nyúljunk. Ha adódik rá lehetőség a csengőt is zárjuk el az utcán. Annak megnyomása ugyanis gáz szivárgás esetén szintén negatív következményekkel járhat. A legjobb ilyenkor kimenni a kapu elég és személyesen meggyőződni arról, hogy a kapucsengőt ne használhassa senki. Továbbá nyissuk ki az összes ablakot, ajtót, majd távozzunk a helyiségből. Ezután várjunk míg elmúlik a gázszag. Közben bizonyosodjunk meg, hogy a szerelő útban van hozzánk.

Azonban ha a lakás nem szellőzik ki rövid időn belül, akkor a baj valószínűleg komolyabb, hiszen minden kétséget kizáróan rejtett gázszivárgásról lesz szó. Ilyenkor a gázcsapot a lehető leghamarabb el kell zárjuk a mérőóránál.

Ha még ezt követően is érezzük a szivárgó gáz szagot, a legjobb amit tehetünk az az, hogy értesítjük a szomszédokat a házban, ha lakásban lakunk, vagy pedig kertes házban, akkor is vegyük figyelembe a szomszédok biztonságát, ám ott alacsonyabb a veszélye annak, hogy a szivárgó gáz mennyiségét a közelben lakók is megérzik.

A gázszivárgás tehát az otthoni gondok legveszélyesebb forrása. nyomban cselekedjünk, ha a normálistól eltérő szagokat észlelünk otthonunkban, és kérjünk segítséget!