Szőnyegtisztítás Budapesten

Két tuti tipp a szüntelen makacs szőnyegfoltok eltüntetéséhez

Sokan a ház lelkének a nappalit tartják, a komoly beszélgetések helyszínének a konyhát, míg az erkélyen sokszor a világot is meg tudjuk váltani egy üveg bor társaságában az éjszaka kellős közepén. Sokan viszont el mennek azon tények mellett, hogy a házban lévő nagy forgalomnak, a napi eseményeknek, ide értjük a természet generálta szemetet, kisebb balesetből származó foltokat, a szőnyegeknek miket kell kiállnia. Akinek fából készült padlója van, esetleg csempés borítású, annak a felmosás folyamatával egyszerűbb dolga akad. Meg tudja spórolni vele a szőnyegtisztítás fáradalmait, de a szőnyeg pártiak se essenek kétségbe. Adunk néhány praktikát a végeláthatatlannak tűnő folyamatra.

  1. Magyar találmány, a szóda mindenre jó

Mindenki találkozott életében legalább egyszer azzal az esettel amikor egy makacs foltot hagyó ital kiborul a szőnyegre. Két dolog rögtön megfordul ilyenkor a fejünkben. Az egyik az, hogy eltűnjön a folt, a másik az, hogy melyik módszerrel tüntethető el a legrövidebb idő alatt. Miközben próbálunk ügyeskedni a legdurvább és oda nem illő eszközökkel, valószínű szemvillanás alatt rájövünk, hogy a szeretett szőnyegünkben nem szeretnénk visszafordíthatatlan kárt okozni. Nem kell kétségbe esni, ugyanis létezik egy nagyon egyszerű trükk, amivel új életre kel szőnyegünk. Lénnyegében mindegy, hogy beszáradt foltról beszélünk vagy pedig frissről, felöntése szénsavval dúsított ásványvízzel sokat segíthetünk szőnyegünk megmentésében. A feláztatott és fellazított foltnak már neki lehet esni, különféle vegyszerekkel, eszközökkel.

Keresőmarketing partner: keresőmarketing

Találékonyan, háztartási szerekkel

Az ásványvíz a friss és újonnan beszáradt szennyeződések esetében hatásosan működik. Ha pedig több hetes vagy legrosszabb esetben több hónapos foltról beszélünk, akkor a szódától eltérő módszerhez kell folyamodnunk. Nem kell kémikusnak lenni ahhoz, hogy hosszú idő óta beszáradt makacs szennyeződésekkel elbánhassunk. A módszer könnyű, mellyel sokat menthetünk szőnyegünk állapotán.

Ehhez nem kell más mint 2 teáskanálnyi mosópor és ugyanennyi ecet valamint fél liter forró víz. Pontosan ezek keveréke. A siker szinte garantált. A fellazítási folyamat jelentősen megnöveli az esélyét annak, hogy mindenféle utóhatás nélkül eltűnnek a foltok. Ráadásul ezzel a letesztelt technikával még a talpunk alatt is ép maradhat a borítás.

Száz szónak is egy a vége, mit tegyünk ahhoz, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre? Jó, ha elfekvőben van otthon olyan ásványvíz amit feláldozunk vagy nem használt szódás szifon. Ha pedig utazás után betoppanva tapasztalunk oda nem illő foltot otthonunkba, bátran forraljunk vizet, öntsünk bele egy kevés ecetet és mosóport. A recept egyszerűbb mint gondolnánk.