Vízszerelés Budapesten és vidéken

Pár tuti tipp otthoni folyóügyek megoldására

Otthonunkban sok dolog van mivel bakot tudunk lőni, még akkor is ha ezeket a károkat nem tudatosan okozzuk. Amennyiben vízszereléssel gyűlik meg a bajunk, kis szerencsével benne van a pakliban, hogy szerelő hívása nélkül, saját kezűleg meg tudjuk oldani a problémát.

A leggyakoribb házi jellegű probléma vízszereléssel kapcsolatosan,ha a csap csepeg, szivárog. Ne essünk pánikba ha ezzel szembesülünk. Kevés kellékkel, némi gyakorlatiassággal könnyedén megoldható a szivárgó víz problémája. Fontos, hogy gyorsan reagáljunk a történésre, mert lakásunk borításának, sőt a szomszédnak és a pénztárcánknak sem tesz jót a több liter kiömlő víz. A leggyakoribb hiba ilyenkor a tömítésben, a zárásért felelős anyagok meghibásodásában keresendő. Ezek pótlása szakboltokban fillérekért megoldható, majd otthon könnyedén ki tudjuk cserélni az elavult kiegészítőket. Ha azonban teljes mértékben tönkrement a csaptelek, akkor zárjuk el a vizet, és az első pillanatban vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel.

Nyirkos minta a plafonon?

Ebben az esetben, ahogy a mondás tartja, „a hiba nem az ön készülékében van.” Ha hasonló problémával nézünk szemben, akkor legelső utunk a felettünk lakóhoz vezessen, akivel meg tudjuk beszélni az esetleges felújítási lehetőségeket. A plafon beázása a lakások csöveinél, a házaknál pedig valószínű a hirtelen jött hőmérséklet ingadozás és heves esőzés miatt jött létre. Beázás esetén feltétlenül hívjunk szakembert.

Az egyik legnagyobb volumenű vízzel kapcsolatos probléma nem más, mint a csőtörtés. Azonnal reagáljunk rá, hiszen a hirtelen zúduló víznek köszönhetően a ház veszíthet értékéből, ha nem cselekszünk megfelelően hamar. Ilyenkor amennyire hamar csak lehet, zárjuk el a főcsapot. A forgatókönyv miértje pedig ugyanaz, mint minden más meghibásodás esetén: lakásvédelem, vagyon megóvás és a szomszédok biztonsága és egy vízszerelő hívása Budapesten.

Akkor sem kell pánikba esni, ha víz szivárog a WC-ből.

Ha a WC-ben vesszük észre hogy szivárog a víz, akkor a tartály valamelyik tartozéka lesz a ludas. Némely alkatrész anyagfáradás miatt elromlik, vagy nem zár úgy, ahogyan azt mi szeretnénk. Sok esetben mi magunk is kicserélhetjük a tartályban található tartozékokat, ha azonban a probléma továbbiakban is fennáll, szerelőt kell hívni.

Végül, de nem utolsó sorban, a fürdőszoba épségén is sokat segíthetünk, ha szem előtt tartunk a szifonjaink elhasználtságát, ennek elmulasztása esetén jó esély van arra, hogy a csaptelek teljes cseréjéhez kell folyamodnunk, amely nem pénztárcánkat kímélő dolog.

Az otthoni vízügyek egyszerűen kordában tarthatók, csak figyelni kell az apróságokra, és ellenőrizni kell a tartozékokat akár egyedül, akár szerelő segítségével.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.