Day 3 osa 2: Koti-ikävä ja yliopiston orientaatio

Maanantaina muuton jälkeen lähdin tutustumaan kampusalueeseen. Asunnoltani kävelee tosiaan vain noin viisi minuuttia ensimmäisille koulurakennuksille, joten matka on tosi kätevä.

Olin melkoisen stressaantunut, sillä en pitänyt asunnostani, puhelimessani ei ollut internetiä, enkä tiennyt mihin oikeastaan pitäisi mennä. Kurssit eivät vielä alkaneet maanantaina ja orientaatiotilaisuuteenkin oli 2,5 tuntia aikaa. Tässä vaiheessa en myöskään tuntenut vielä ketään. Voin myöntää suoraan, että tässä kohtaa iski melkoinen koti-ikävä ja toivoin pääseväni kotiin mahdollisimman pian.

Lopulta päädyin kampuksella sijaitsevalle pienelle ostarille, joka koostuu lähinnä ruokapaikoista ja muutamasta putiikista ja pankista. Löysin pienen kahvilan, joka ilokseni näytti nuorten MM-kisojen Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelua ja jossa oli toimiva wifi.

Kampustaidetta

Onneksi jääkiekko ja yhteyden saaminen Aleksiin rauhoittivat mieltäni sen verran, että tunnit ennen orientaatiota kuluivat melko nopeasti ja koti-ikäväkin ehti hellittää. Oletin orientaation antavan lisää mielenrauhaa, sillä en ollut saanut yliopistolta etukäteen minkäänlaista informaatiota koulusta, enkä sen käytännöistä, ja oletinkin, että orientaatio antaisi vastauksia kymmeniin kysymyksiini. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Todellisuudessa orientaatio kesti suurin piirtein 10 minuuttia. Yliopiston vaihtokoordinaattori kertoi ensin, mistä saamme yliopiston opiskelijakortit, jonka jälkeen hän kävi läpi, mistä saisimme julkisen liikenteen matkakortit. Tämän jälkeen hän kysyi, olisiko meillä kysymyksiä.

Kukaan seitsemästä orientaatioon saapuneesta vaihto-opiskelijasta (orientaatioita oli ensimmäisellä viikolla yksi jokaisena päivänä ja opiskelijoiden täytyi itse ymmärtää osallistua yhteen niistä) ei osannut valita kymmenistä kysymyksistään yhtä kysyttäväksi ilman minkäänlaista alkuinformaatiota, joten orientaatio päättyi siihen.

Ainoa asia, mikä orientaatiosta todella jäi käteen oli muutamien muiden vaihto-oppilaiden tapaaminen, joiden kanssa olemmekin sitten yhdessä selvittäneet muun muassa pankkitilien avaamista, puhelinliittymien hankkimista ja kaikkea muuta tarvittavaa informaatiota.

Maanantain jälkeen kaikki onkin pikkuhiljaa lähtenyt rullaamaan ja kaupunki on alkanut tuntumaan kodilta.