Cumpătare și dichis în 2018

Că tot mi-am dorit eu să fiu mai empatică în noul an, las aceste mici observații aici cât încă mai e 2017 pe undeva pe glob. Din 2018, ne punem pe treabă.

Și începem cu o observație legată de modă. Am mai dezbătut subiectul ăsta acum mai puțin de o lună. Să-mi fie cu iertare dar nu pot înțelege cum din multitudinea de pantofi din lume ai putea alege pentru o petrecere în creierii munților, la zero grade, o pereche de sandale. Nivelul meu de empatie și înțelegere se termină fix la degetele alea urâte și sfrijite de frig. Halal Cenușăreasă.

A doua poate fi considerată cu tentă bătrânească. Pe vremea mea, pe lângă maniere, mama m-a învățat să joc o horă decentă și să scot peștele de pe oase. Cu atâtea tutoriale disponibile pe sfântul internet, ar trebui să mănânci pește până te caci Omega 3 și să nu ieși din casă până n-ai mânuit furculița și cuțitul de pește. De restul nu mai zic, sushi, raci, homari, piftii și orice altă porcăraie.

Iar a treia este legată de starea de ebrietate a bărbaților și a femeilor, deopotrivă. Dacă nu știi să bei, ia laba de pe pahar. Dacă totuși simți că vrei să-i faci pe tovarășii de la masă #săraci fără să te scuipe careva, pune mână și bea singur de supărare până înveți să bei fără să faci scandal.

Altfel, la mulți ani. Să fie un 2018 #senzație.

M