De ce nu se îngrașă moldovencele?

Când eram în București, himera moldovencei era atât de departe încât mirosul aripioarelor cu usturoi se pierdea pe drumul care leagă capitala de Iașington. Cam gata! Momentele mele de boschetar au apus, ascundeți farfuria cu tort.

Odată stabilită pe domeniul lui Ștefan (cel Mare), mă tot uit în farfuriile din jur și nu pricep din ce specie de găini se trag moldovencele. Le aud cotcodăcitul, dar nu le văd aripioarele. Și cum ăsta e subiect la modă pe început de an, am pus la punct o listă de lucruri pe care trebuie musai să le pui în practică. Nu e pedeapsă mai mare de la Dumnezeu decât o femeie grasă în Moldova.

  1. Nu te mărita! O moldoveancă odată cerută de nevastă este făcută KO de cântar. În noaptea nunții a pierdut deja două numere la haine și unul la sutien! Așa că fetelor, astea proaspăt cerute: amânați, amânați, amânați.
  2. Un digestiv scurt la zece dimineața rezolvă și mintea… și sufletul. Și nutriționista mea zicea la fel, cu stomacul plin, mai uiți de foame. Dar cred că se referea la apă.
  3. Țoapa din tine cu sclipirici se ține! Ia aminte și ascunde colăceii sub o mantie de ștrasuri și-o blană pe umeri. N-am văzut atâtea animale moarte ca în 3 nunți la Iași de când mama m-a făcut. Numa șinșile și bizoni. Cu cât mai mare animalul de la braț, cu atât mai scurtă perioada până la care poți da iama în sarmale.
  4. Mersul pe jos face piciorul frumos. După juma de zi de shopping am ars 400 kcal și probabil tot atâția euro de pe card. Dacă nu mă încăpățânam să încep mișcarea de azi, luni n-aș mai fi fost săracă. Data viitoare încep să ard și de pe cardul Lui, că înțeleg că așa face o moldoveancă cinstită.
  5. Ai grijă ce ții în frigider! La mine acasă frigiderul geme de cârnați și slană. O moldoveancă adevărată ține în frigider parfumuri și creme. #TrueStory

Pentru o dietă echilibrată nu uitați să Consumați carne de bizon potent!

M