În sminteala lucrurilor pe care le-am făcut în viața asta, mutarea la Iași din Mega Discoteca București este cap de afiș până la acest moment. Iar făcând o analiză, îmi dau seama că n-am dat-o rău deloc.

Image for post
Image for post

Diferențe sunt…

Rămâne dorul de casă, cu tot ce înseamnă această casă. Dar compensez cu altele…

Și cred că am mai zis de văcuțe. În loc de 5 o’clock tea, la mine când se apropie vremea e rost de Văcuța de la ora 5, mă uit pe geam și mă amuz și-acum.

Mă mai surpind oamenii. Localnicii. În sensul că-s mai empatici și dornici să-ți sară în ajutor. Un lucru pe care nu prea-l mai vedeam prin București.

Și tot la capitolul mă surprind oamenii, mă surprind oamenii care se cred bucureșteni getbeget [insert orice alt orășean cosmopolit here] și au senzația că ăștia care stau/sunt în/din Moldova sunt neieșiți în lume și îi prostești instant dacă-ți afișezi cojones de capitală și o atitudine de zeflemist. Dacă vreodată am dat dovadă de asemenea caracter, îmi cer scuze într-un mod cât se poate de oficial acelora pe care i-am desconsiderat. Iar lucrul ăsta se întâmplă în special când lucrezi cu furnizori de diverse servicii.

E rost de viață profesională și în Moldova, n-aș vrea să mă precipit în a face vreo declarație, dar sunt uimită de numărul impresionat de profesioniști veniți de peste tot (afară sau alte orașe) și de cei pe care îi întâlnesc local.

Oamenii de aici țin cu dinții de viața personală, adică aia de după birou, pe care la multe job-uri din București nu prea mai apuci s-o ai. Mă amuz de vremurile în care mi se reproșa că rup ușa la 19:00. N-aș vrea să filosofez foarte mult pe subiect, sunt sigură că știți deja că respectul pentru munca pe care o faci nu ține de numărul orelor petrecute la birou.

Nu mai scriu atât de mult din simplul motiv că nu mai am timp. Se întâmplă atât de multe lucruri, vă zic, Iașiul este plin de viață. Nu cred că am avut timp să stau degeaba. Ba chiar îndrăznesc să spun că îmi lipsesc cel mai mult plictiseala, timpul petrecut fără sens și luxul de a pierde timpul. Ai zice că pentru moment am căpătat un sens.

P.S. V-am zis cum nu mai pierd vremea în trafic, nu?

Written by

If you are not at the table you’re on the menu!

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store