Egy tablet vásárlás margójára

Amiről majdnem leesek


Tavaly november közepén megrendeltem egy iPad-et. Már négyszer nem érkezett meg! Nem tudom mit szívnak a Magyar Telekomnál, de én is kérek belőle.

A Magyar Telekom online ügyfélszolgálata hónapok óta nem működött már akkor sem (ma sem működik) ezért személyesen befáradtam egy ügyfélszolgálatra három hónappal ezelőtt, hogy megrendeljek egy vonalas internetszolgáltatást. Meglett. Az ügyintéző pedig bájosan (tényleg) felajánlotta, hogy most e mellé az új előfizetés mellé akciósan vehetek egy valamilyen eszközt.

Megnéztem a listát. Fejlesztések miatt amúgy is szükség lenne valamilyen táblagépre, hát legyen iPad — gondoltam –, és kiválasztottam egy 32 gigás iPad Airt. Akartam volna újabbat, de az nem volt raktáron. EZ VOLT!

Aztán vártam a futárt. De nem jött. December elején valamiért (még mindig nem volt online ügyfélszolgálat), újra befutottam a T-boltba. Érdeklődtem tablet ügyben, mire az volt a válasz, hogy telefonon érdeklődjek, mert ott mindent tudnak. Érdeklődtem (10 perc várakozás után a liftzenével), mire mondták, hogy dehát „az a modell nincs is raktáron”. Hát pedig direkt azért „azt” rendeltem meg, mert volt. Nem volt. De lesz, úgy januárban, akkor hozzák. Mondtam, nekem nem sürgős.

Januárban aztán újra felvettem a fonalat, telefonáltam. Akkor azonban már azt mondta a telefonos ügyfélszolgálat (10 perc várakozás után a liftzenével), hogy nincs is ilyen rendelés. Sírtam, bazdmeg.

Megbeszéltük, hogy akkor hozzanak olyat, ami van (16 gigás iPad Air), mert most „még kedvezményesebbebb” (valóban jó árat mondott, nagyon). Közölte, hogy mivel új a rendelés (új a faszom), 30 napon belül hozzák. Ismét ok.

Múlt héten rájuk csörögtem, hogy mégis mi a szitu. Közölték (10 perc várakozás után a liftzenével), hogy napok kérdése. És tegnap megcsörrent a telefon. A futár volt. Meg is jött. A futár. És a következőt közölte (idézem):

„Hoztam egy iPad Minit!”

A kis atombomba az agyamban majdnem detonált, de… visszaküldtem. Udvariasan. Telefonáltam. Telekomos ügyintéző (10 perc várakozás után a liftzenével) teljes megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy ez „hogyan fordulhatott elő”.

Most elvileg napokon belül lesz egy tabletem. De már nem hiszek benne. A következő kudarc után elfelejtem az egészet.

A kiskereskedelem egy nehéz pálya! Nem ennek az országnak való.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.