یارانه‌ی ۷ ماهِ مردم، در دست ۷۰ نفر…

mostazafin tv
4 min readJan 22, 2020

--

مهم‌ترین اخبار دومین روز بهمن

امروز مشخص شد که سلیقه رئیس‌جمهور برای مدیریت کشور مدل واعظی ـ نوبخت است و مملکت با این مدل مدیریت می‌شود.

اکبر ترکان مشاور سابق روحانی گفته: «امروز یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه، در وزارت بهداشت وزیر است در مورد وزارت دارایی نیز به همین شکل است. بعضی وزرا سلیقه‌هایی که دارند بیشتر به واعظی نزدیک است. بنابراین دولت بیشتر در گرایشات واعظی و نوبخت دیده می شود. لذا کارآمدی این دوره نیز معادل کارآمدی واعظی و نوبخت است. حتما روحانی می‌خواهد که سلیقه‌های این افراد در اداره امور باشد.» مشخص نیست که ترکان قصد گلایه از رئیس جمهور را دارد و یا در راستای حمایت از ایشان، مشکلات را به گردن وزرا انداخته؟ دولتی‌ها خودشان را هم گیج کرده‌اند…

دیگر وزیر خبرساز دولت، وزیر آموزش و پرورش بود که اعلام کرد سرانه در نظر گرفته شده برای هر دانش‌آموز 55 هزار تومان است که این رقم در قانون بودجه 25 هزار تومان در نظر گرفته شده است و از این مقدار هم تنها 12 هزار تومان آن پرداخت شده!

واقعا در کشور پول کم است که بودجه‌ی تخصیص‌یافته، واریز نمی‌شود؟ ظاهرا خیر! مثلاً نگاهی به کارنامه بانک سرمایه بیندازید. تنها در یک مورد، ۱۸ هزار میلیارد تومان از تسهیلات این بانک، معوقاتی است که طی چندین سال اخیر در اختیار ۷۰ شخص حقیقی و حقوقی مانده و تعیین‌تکلیف نشده است یعنی مبلغی حدودِ یارانـه‌ ۷ ماه ایرانی‌ها چندین سال دست ۷۰ نفــر بوده است!

از بهارستان هم بشنوید که قریب به یک ماه پس از تصویب کلیات بودجه 99 (که بنا به اذعان کارشناسان و همچنین مطابق گزارش مرکز پژوهش‌ها، یک فاجعه‌ی به تمام معناست و ظرفیت فروپاشی کل کشور را دارد) بالاخره جناب رئیس هم دهان گشوده و گفته: «بودجه ۹۹ نشان از مشکلاتی برای دستگاه‌های دولتی و تامین منابع موجود برای کشور دارد»؛ لاریجانی اما توضیح ندادند که چرا در زمان بررسی کلیات بودجه، اعتراضی نکرد و برای تصویب نشدن‌ش، تلاشی نکرد؛ خاطرمان هست که او (با همکاری حجازی و شمخانی) برجام را- ۲۰ دقیقه‌ای- در مجلس تصویب کرد

بحث‌های مربوط به تایید صلاحیت‌ها هم امروز با گلایه‌ی دبیر شورای نگهبان از اظهارات اخیر رئیس جمهور ادامه یافت؛ جنتی گفت: «شورای نگهبان از تائید یا رد صلاحیت هیچ فردی متنفع یا متضرر نمی‌شود و برایش این جناح یا آن جناح فرقی ندارد و فقط به مر قانون عمل می‌کند‌»؛ عدم شفافیت در سازوکارها و ملاک‌های بررسی در شورای نگهبان، باعث شده که مر قانون در هاله‌ی غلیظی از ابهام قرار بگیرد؛ یادمان هست که وزیر اطلاعات فعلی –که مرجع اعلام صلاحیت کاندیداهاست و شورای نگهبان، از وزارت‌خانه‌ی تحت امر او استعلام می‌گیرد- کمی پیش از نشستن بر کرسی وزارت، توسط همین شورای نگهبان، رد صلاحیت شد! همین‌طور در خاطر داریم که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئيس‌جمهور وقت و بسیاری از وزرای دولت در انتخابات ۹۲ رد صلاحیت شدند!

آیت الله جنتی که در واکنش‌ به صحبت ‌های اخیر اصلاح طلبان نسبت به رد صلاحیت ها در این طیف، صحبت می کرد افزود: «در شرایط فعلی، کشور نیاز به آرامش و امید آفرینی دارد و آقای رئیس‌جمهور نباید اظهاراتی داشته باشد که خدای نکرده افکار عمومی را نگران کند یا موجب یاس مردم و مورد سوء استفاده دشمنان قرار گیرد»

ایشان البته به نارضایتی مردم از انحصار قدرت در دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب اشاره‌ای نکرد و از کاندیدا‌های مستقل رد صلاحیت شده حرفی نزد، شاید به این دلیل که آن‌ها تریبونی چون رئیس قوه مجریه ندارند تا هر روز در این رابطه مصاحبه کند.

با این وجود شاید مهم ترین اظهارنظر امروز از احمد توکلی بود که گفت :«امروز دوم بهمن‌ماه مهلت یک‌ساله مجمع تشخیص برای پیوستن به لایحه CFT به پایان رسید و نظر شورای نگهبان درباره نپیوستن به این لایحه به تایید رسید» این عضو مجمع تشخیص اما توضیح نداد که چرا ارگان تشخیص دهنده مصلحت نظام بجای ورود جدی به این موضوع و شفاف‌سازی خسارت‌های دهشتناک لوایحCFT و FATF در نهایت محافظه‌کاری، با اتلاف وقت، تلاش کند از زیر بار هزینه‌های رد کردن این لوایح شانه خالی کند. لابد مصلحتِ مجمع، ارجح بر مصلحتِ مردم و نظام است…

در خارج از مرز‌ها هم خبر‌ها از عین‌الاسد همچنان ادامه دارد؛ اگر چه رییس جمهور و مقامات نظامی آمریکا در اولین واکنش نسبت به عملیات موشک‌باران عین الاسد اعلام کردند که هیچ فردی در جریان حمله موشکی ایران کشته و مجروح نشده و همه چیز خوب است اما، اوایل هفته، خبر از اعزام 11 سرباز مجروح به آلمان و کویت رسید؛ امروز هم واشنگتن‌پست به نقل از پنتاگون گفته است: «نظامیان بیشتری به مرکز پزشکی لندشتول آلمان اعزام شده‌اند».‌ مقامات کشور هم تا کنون در این زمینه اظهارنظر شفافی نکرده‌اند…

هر سه اتفاق ترور حاج قاسم، موشک‌باران عین‌الاسد و سقوط هواپیمای اوکراینی ابهامات زیادی دارند که باعث ایجاد فشار روانی و بی‌اعتمادی در مردم می‌شوند. در مورد آخر، منتشر کردن محتویات جعبه سیاه هواپیما می‌تواند تا حد زیادی اعتماد از دست رفته‌ی مردم را بازیابد و به آرامش در کشور کمک کند. از شهدای تشییع سردار در کرمان هم هنوز هیچ‌کس گزارشی نداده؛ گویا حتما باید ضد انقلاب بر موضوعی متمرکز شوند تا ابعاد ماجرا مشخص شود

از لبنان هم خبر رسیده که حسن دیاب، نخست‌وزیر جدید، دیشب کابینه‌اش را که نیمی مسلمان و نیمی مسیحی و یک‌سوم‌اش زن‌‌اند، معرفی کرد. دیاب به معترضان سلام کرد و قیام‌شان را پل گذر لبنان از فرقه‌گرایی خواند. اعتراضات اما از همان دیشب ادامه یافت؛ معترضین مدعی‌اند در این‌دولت، ائتلاف ۱۴مارس (به رهبری رفیق‌حریری) هیچ سهمی ندارد…

با #گزارش_های_خبری مستضعفین تی‌وی، همراه باشید…

📔📗 @MTV_Reports
🎬 @Mostazafin_TV

--

--