Què és la mostra de teatre Capsigrany?

La mostra de teatre Capsigrany es celebra a Vilafranca, una localitat situada a l’interior nord del País Valencià, durant un cap de setmana al mes de juny es porten els millors espectacles d’arts escèniques de l’Estat Espanyol.

Logotip de la mostra

Els pobles de l’interior han sofert al llarg del temps un aïllament respecte a les zones més poblades i més pròsperes, que s’ha manifestat en tots els àmbits de les activitats humanes. Este aïllament ha impedit en moltes ocasions que gaudírem dels avantatges que el desenvolupament econòmic de les passades dècades ha portat, sobretot a les comarques costaneres. Potser és la cultura és un dels àmbits on més han minvat els recursos i la promoció dels mateixos.

Trobadorets, Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics. / Fotografia: © Lourdes Tena

Tot i això, als pobles dels Ports, i en este cas de Vilafranca, en els darrers anys ha hagut un reviscolament cultural propiciat per les nombroses associacions culturals que realitzen activitats d’una manera continuada al llarg de l’any. Este fenomen és degut al gran nombre de població jove que es manté a Vilafranca i a l’esperit constructiu i col·laborador que mostren molts dels seus habitants, que participen activament en tots aquells esdeveniments culturals que s’hi celebren.

Vilafranca / Fotografia: © Carlos Ripollés Monfort

Així mateix, Vilafranca compta des de l’any 1992 amb l’existència de l’Associació Cultural la Xalera, que per mitjà de les seues activitats, ha promogut l’afició al teatre entre els habitants del poble. En este sentit, una part dels components de la Xalera i alguns veïns i veïnes de la localitat apasionades pel teatre duen des de l’any 2000 organitzant la mostra de teatre Capsigrany, amb l’ajut de l’Ajuntament de Vilafranca a través de la regidoria de cultura.

La Furtiva / Fotografia: © Carlos Ripollés Monfort

Podeu consultar la programació a: http://www.ajuntamentdevilafranca.es/capsigrany/