Rca Ieftin Calculator Rca Ieftin Asigurare Auto La Tine Acasa

Alex Bufnita
9 min readJan 17, 2020

--

Ce este polita RCA?

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

In momentul incheierii unei asigurari RCA, clientul trebuie sa primeasca:

 • Polita de asigurare
 • Vigneta (autocolantul care se aplica pe parbrizul autoturismului, in loc vizibil din exterior)
 • Documentul international de asigurare.

Asigurarea obligatorie RCA se incheie, de regula, pe o perioada de 6 luni sau 12 luni pentru autoturismele inmatriculate in Romania.

In stabilirea tarifelor, companiile de asigurare pot acorda reduceri cumulate de cel mult 25%. Aceasta limita nu se aplica in cazul reducerilor pentru:

 • Pensionari;
 • Persoane cu deficiente locomotorii
 • Sistemul bonus-malus.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Polita de asigurare intra in vigoare:

 • Din ziua urmatoare celei in care expira valabilitatea politei anterioare, pentru asiguratii care incheie o asigurare cel mai tarziu in ultima zi de valabilitate a acesteia;
 • Din ziua urmatoare celei in care s-a incheiat documentul, pentru persoanele care nu aveau o asigurare RCA valabila la momentul incheierii asigurarii.

Raspunderea asiguratorului inceteaza la ora 24,00 a ultimei zi de valabilitate a politei. In cazul in care in perioada de valabilitate a politei, intervin modificari fata de datele inscrise, asiguratul este obligat sa informeze societatea de asigurare cu privire la acestea.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Ce limite de despagubire au politele RCA?

Fiecare asigurator isi stabileste anumite limite maxime ale despagubirilor pe care le acorda pentru diferite daune provocate de soferul autoturismului, asigurat printr-o polita RCA.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor impune insa, anumite praguri minime pentru suma asigurata, care se regula sunt adoptate de aproape toate companiile.

In 2012, valoarea maxima a despagubirilor in caz de accident este:

 • 1 milion euro pentru pagube materiale
 • 5 milioane euro pentru vatamari corporale.

Limita maxima de despagubire se transforma in lei, la cursul BNR din ziua producerii accidentului.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Asiguratorii acorda despagubiri, in cazul in care evenimentul s-a produs pe perioada de valabilitate a politei, pentru urmatoarele prejudicii:

 • Vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
 • Pagube materiale
 • Pagube ce rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat
 • Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Despagubirea se acorda indiferent de locul unde s-a produs accidentul — pe drumuri publice, drumuri care nu erau deschise circulatiei bunurilor, in incinte sau alte locuri — atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Cum se stabileste valoarea despagubirilor?

Valoarea despagubirilor acordate pentru vehiculele avariate nu poate depasi valoarea pagubei sau a vehiculului.

Paguba este egala cu:

 • costul reparatiilor partilor componente sau ale pieselor, ori de inlocuire a acestora, tinand cont de preturile practicate de unitatile de specialitate;
 • cheltuielile cu transportul vehiculului
 • cheltuieli efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative.

In cazul in care valoarea pagubei depaseste 75% din valoarea vehiculului la data producerii accidentului se declara dauna totala.

Valoarea vehiculului la data producerii accidentului se stabileste in functie de gradul de uzura al masinii (vechimea acestuia, utilizarea si starea de intretinere).

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Daca in urma accidentului, au fost mai multe persoane prejudiciate, iar valoarea totala a prejudiciilor depaseste limita de despabubire, fiecare persoana va primi o despagubire, proportional cu cota parte ce ii revine din valoarea totala a prejudiciului.

De exemplu, daca 2 persoane au suferit daune materiale de 300.000 euro si respectiv 500.000 euro, dar limita maxima de despagubire este 750.000 euro. Cota parte a fiecareia va fi de 37,5% in primul caz (300.000/800.000) si de 62,5% in al doilea caz. Prin urmare, prima persoana va primi 281.250 euro (37,5% x 750.000= 281.250 euro), iar cea de-a doua — 468.750 euro.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Ce fac in caz de accident?

In cazul in care s-a produs un accident, in urma caruia au rezultat pagube materiale sau vatamari corporale, asiguratul are obligatia de a oferi persoanelor prejudiciate informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire:

 • Date personale legate de proprietar (nume, adresa de domiciliu)
 • Informatii despre polita RCA (denumirea societatii de asigurare, seria si numarul politei).

In cazul in care au avut loc doar daune materiale, cei 2 soferi nu mai sunt obligati sa se prezinte la politie, ci pot sa completeze impreuna forumularul de constatare amiabila. Acest formular se poate obtine din unitatilor oricaror societati de asigurare. In acest fel se economiseste timp, iar soferul vinovat evita amenzile si punctele de penalizare.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

In plus, asiguratul are obligatia de a instiinta, in scris, societatea unde are incheiata polita RCA cu privire la faptul ca:

 • Partea prejudiciata a solicitat despagubiri
 • Proceduri penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui
 • Partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca.

Cum se acorda despagubiri prin polita RCA?

Pentru a primi despagubire, persoanele prejudiciate trebuie sa depuna o cerere la societatea de asigurare. Aceasta va deschide un dosar de dauna si va constata pagubele intr-un proces-verbal, unde se vor enumera piesele avariate si solutiile tehnice adoptate (inlocuire, reparare, etc.), precum si lista documentelor ce trebuie prezentate de pagubit pentru efectuarea platii.

Daca prin demontarea sau reparatia bunului avariat se descopera si alte avarii, care nu au putut fi constatate initial, se va intocmi un proces-verbal suplimentar.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Dupa acceptarea ofertei de despagubire, persoana prejudiciata va preciza modalitatea de plata (in numerar, in contul bancar personal, in contul bancar al unitatii service, care a reparat masina). Despagubirea se plateste de catre societatea de asigurare in termen de 15 zile de la data depunerii ultimului document, solicitat in scris de catre asigurator.

Persoanele prejudiciate au si posibilitatea de a-si acoperi daunele materiale, adresandu-se asiguratorului propriu, prin polita casco. In acest caz, asiguratorul casco va recupera despagubirea platita de la asiguratorul de RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului. Eventuala diferenta intre valoarea reparatiei si despagubirea platita de asiguratorul de RCA, daca este justificata, va fi trecuta in contul asigurarii casco.

Obtine oferta pentru calcul rca ieftin la http://calculator-rca-ieftin.ro

Evit penalizarile daca schimb societatea de asigurare?

Odata cu intrarea in vigoare a sistemului bonus-malus, societatile de asigurare care ofera polite RCA trebuie sa gestioneze o baza de date comuna (CEDAM), in care vor fi inserate informatii privind comportamentul clientilor in trafic.

In momentul in care un client inregistreaza un incident, societatea de asigurare care a platit daunele pe baza politei RCA va trebui sa transmita catre CEDAM aceasta informatie, pentru a putea fi consultata ulterior de orice asigurator.

Baza de date va trebui consultata obligatoriu in momentul in care se incheie o polita RCA, pentru a stabili in ce clasa se incadreaza solicitantul. Daca baza de date nu este disponibila, atunci polita se incheie pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a clientului.

In consecinta, un client care se regaseste intr-o clasa de penalizare nu va putea sa isi ascunda incidentele din trafic, chiar daca decide sa schimbe societatea de asigurari la reinnoirea politei.

La vanzarea autoturimului, proprietarul isi pastreaza clasa de bonus-malus in care se afla la momentul tranzactiei. Aceasta va fi luata in considerare in situatia in care va achizitiona o noua masina pentru care se incheie o polita RCA.

Daca o persoana are mai multe autoturisme, pe fiecare dintre acestea va inregistra o clasa diferita de bonus-malus, in functie de istoricul incidentelor fiecarei masini in parte.

In afara de aceasta exceptie, sistemul de bonus-malus este conceput sa se aplice pentru proprietarul autoturismului. Mai exact, pe intreaga perioada de detinere a unui autoturism, proprietarul este cel care va primi bonusurile sau i se vor imputa penalizarile, indiferent de persoana caruia i-a incredintat spre utilizare autoturismul.

Spre exemplu, in cazul in care sotia detine un autoturism, dar sotul este cel care il conduce in mod frecvent, orice accident provoaca acesta din urma va fi imputat tot sotiei, ca unica raspunzatoare pentru vehicolul asigurat.

rca ieftin
calculator rca ieftin
calculator rca online
rca ieftin online
calculator rca
asigurari rca ieftine
asigurare rca online
rca ieftin
asigurare rca ieftina
rca la tine acasa
cel mai ieftin rca
asigurari online
calcul rca
asigurare auto
asigurare rca
rca online
cel mai ieftin rca
rca-ieftin
rca ieftin calculator
rca ieftin la tine acasa
rca ieftin online
rca ieftin forum
cel mai ieftin rca de pe piata
rca ieftin emag
calculator rca ieftin
rca online ieftin
cel mai ieftin rca 2017
rca ieftin 2017
rca auto ieftin
cel mai ieftin rca 2019
rca cel mai ieftin
rca ieftin timisoara
rcalatineacasa ro cel mai ieftin rca online
cel mai ieftin rca 2018
rca ieftin 2018
rca ieftin iasi
calcul rca ieftin
cel mai ieftin rca 2016 forum
rca ieftin 2016 calculator
rca ieftin suceava
emag rca ieftin
rca ieftin 2010 euroins
rca hiper ieftin
rca ieftin contact
rca foarte ieftin
rca ieftin calculator 2016
asigurari rca ieftin
pint rca ieftin
calculator rca ieftin 2016
rca ieftin euroins
rca ieftin 2015 calculator
rca super ieftin
cel ami ieftin rca
calculator asigurare rca ieftin
rca ieftin telefon
cel mai ieftin rca preturi
asigurari rca cel mai ieftin
rca ieftin constanta
rca ieftin 3 luni
unde este rca cel mai ieftin
ieftin rca
unde este cel mai ieftin rca
rca ieftin calculator 2015
calculator rca cel mai ieftin
rca-ieftin-online.ro
rca ieftin pe o luna
cel mai ieftin rca auto 2016
cel mai ieftin rca iasi
cea mai ieftin rca 2016
rca ieftin preturi
rca ieftin pe 1 luna
card avantaj rca ieftin
cel mai ieftin rca in 2017
rca ieftin otto broker
cum sa rca ieftin
oferte rca ieftin
rca ieftin pe 3 luni
rca ieftin card avantaj
locatii rca ieftin
rca ieftin brasov
rca ieftin in sibiu
rca ieftin pint
rca ieftin carpatica
rca ieftin pareri
rca ieftin calcul
cel mai ieftin rca pentru pensionari
rca ieftin asirom
rca ieftin bulgaria
rca ieftin pitesti
rca ieftin grand arena
cel mai ieftin rca generali
rca ieftin pentru pensionari
oferta rca ieftin
www rca ieftin
rca ieftin aust
rca ieftin in rate
asigurare rca ieftin
calculator cel mai ieftin rca 2016
simulare rca ieftin
rca ieftin cluj
rca ieftin oradea
cel mai ieftin rca motociclete
rca moto ieftin
rca emag ieftin
rca ieftin agentia obor
vreau rca ieftin
rca ieftin braila
asigurare rca hiper ieftin
rca ieftin 2019
calculator rca ieftin euroins
asigurare rca cel mai ieftin
rca mai ieftin
rca 2017 ieftin
forum rca ieftin
cel mai ieftin rca timisoara
rca 2016 ieftin
comparator rca ieftin
rca cel mai ieftin din tara
rca ieftin baia mare
unde gasesc cel mai ieftin rca forum
rca ieftin ro
rca ieftin biz
rca ieftin auto
polita rca ieftin
rca ieftin tulcea
rca bulgaria ieftin
rca ieftin 2015
rca ieftin pint.ro
cel mai ieftin rca la tine acasa
ce mai ieftin rca
calcul rca cel mai ieftin
rca moped ieftin
calculator rca ieftin 2015
rca ieftin astra
calculator rca ieftin 2017
calculare rca ieftin
rca ieftin city insurance
compara tarife rca ieftin
rca ieftin pe 6 luni
rca ieftin aust asigurari
cel mai ieftin rca pentru tineri
unde gasesc rca ieftin
cel mai ieftin rca auto
rca ieftin
rca ieftin pensionari
cel ieftin rca
cumpar rca ieftin
rca ieftin pret
polite rca ieftin
rca ieftin obor
rca ieftin pintilie
calcul rca ieftin 2015
rca ieftin galati
rca ieftin botosani
rca locuinte ieftin
rca ieftin in baia mare
cel mai ieftin rca constanta
rca ieftin calea rahovei
rca/ieftin
rca ieftin .ro
cel mai ieftin rca forum
rca mai ieftin pentru tineri
rca ieftin 1 luna
cel mai ieftin rca posibil
rca ieftin bucuresti
rca taxi ieftin
cauta rca ieftin
rca ieftin aust insurance
calculeaza rca cel mai ieftin
rca ieftin dristor
calculeaza rca ieftin
magazine rca ieftin
cel mai ieftin rca din romania
rca ieftin scuter
rca ieftin cu reducere
rca ieftin craiova
rca ieftin cu plata in rate
celmai ieftin rca
cel mai ieftin rca online
rca ieftin bacau
rca ieftin fara serie sasiu
cel mai ieftin rca calculator
pret rca ieftin
rca ieftin cluj napoca
rca ieftin sibiu
rca ieftin ploiesti
rca ieftin pedia
parcare rca ieftin
rca ieftin rulota
rca pedia ieftin
rca bacau ieftin
rca la tine acasa ro cel mai ieftin online
cel mai ieftin rca calculeaza

--

--