Veien (enda lengre) fremover

Nadia K Tokerud
Aug 22, 2018 · 3 min read

Etter jeg skrev om fremtiden min i januar har mye skjedd. Jeg har sluttet som kommunikasjonssjef i Smallworld Systems, og jeg har trappet opp designjobbing og oppdatering på designfaget. Etter x antall jobbintervjuer og samtaler med byråer som kanskje kan ansette folk har jeg som regel endt opp med en av to forklaringer for at jeg ikke får akkurat den jobben: Jeg er enten overkvalifisert eller så trenger de noen som kan mer interaksjonsdesign.

En av de kan jeg gjøre noe med.

I prosessen har jeg også innsett litt flere ting om meg som designer. Jeg liker systemer. Livet og hodet er kaos, men systemer er bra. Jeg liker å lage systemer. Sitte i timesvis og se på hvilke fonter som passer til en stor mengde bruksområdet. Finne ut av farger som kan funke sammen. Finne ut av hvordan løse problemer. Gjerne bittesmå problemer. Som hvordan man kan få et stort kaos til å se ut som noe som henger sammen.

I tillegg har jeg satt meg et mål:

Og hva blir temaet sier du? Tja, si det? Jeg kan fordype meg videre i noe av det jeg koste meg med under studiene. Semiologi, kitsch, mikrotabuer. Jeg tror jeg skrev en lang sak om forskjellen på heraldikk og stedssymboler (og logoer) mens jeg jobbet med den skriftlige bacheloroppgava mi (elg i solnedgang, og hvordan vi bruker elg som et symbol på norge og norskhet). Eller jeg kan gå over på noe annet spennende. Som hvordan jeg lenge har lurt på hvordan vi kan gjøre internett og tekst lettere for dyslektikere. Hvordan påvirker farger evnen til å forstå tekst? Hva kan vi gjøre med fonter og farger som gjør livet til folk med dysleksi og andre vansker som går utover tekstforståelse uten at det ødelegger for f.eks folk med dårlig syn, fargeblindhet eller andre? Egentlig kan jeg sikkert jobbe parallelt med flere eller alle av disse temaene. Om du vil høre meg snakke om det snart, kan du gjerne si fra. Ting jeg kan fra før av kan jeg lære meg fort igjen. Dysleksi vs tekst på skjerm tar litt lengre tid.

Siden jeg i januar kom ut av skapet som grafisk designer kan jeg benytte denne sjansen til å komme meg litt lengre ut av skapet:

Hei, jeg heter Nadia, har begynt å ta frilansoppdrag og er bra på branding. Og kan typografi.

Tusen takk til alle som har kommet med råd, gitt meg ting å gjøre, latt meg gjøre ting, hørt på alle kvalene mine og generelt hatt god tålmodighet med meg. Dere er fine.

Nadia K Tokerud

Written by

Rambo var ei jente, sa de da jeg ble født. Så ble jeg en designer.