the event

Wat weet ik eigenlijk al over Parijs Brest Parijs?

Zoals de naam het al aangeeft, is het qua parcours niet meer dan een rit heen en terug vanuit Parijs naar Brest. Totale afstand om en bij de 1200km en “volgens bronnen” een totaal hoogteverschil van 10000hm, zonder grote beklimmingen, wel met veel glooiende landschappen en vals plat. Voor de technici: ‘t zal dus wss een 39–21 worden..

Bedoeling is dat men start op zondagavond 16 augustus tss 16h & 18h om ten laatste 90h later compleet choco op hetzelfde punt aan te komen. Talk about adding purpose to your life! In totaal nemen een 6000 fietsers deel en er wordt gestart in golven van 300 man / kwartier. Het parcours zelf is uitgepijld en kun je op voorhand downloaden op gpx. Persoonlijk denk ik niet da’k ga verkennen op voorhand, tenzij mss de finale.. kwestie van weten waar demarreren als’t er op aan komt.

Langs het parcours zijn er officiële en geheime controleposten, waar je indien gewenst versnaperingen kunt bekomen en waar in sommige gevallen ook slaapzalen zijn ingericht. De bedden in die slaapzalen worden verdeeld volgens het “first come, first served” principe, wat er toe leidt dat er elk jaar lange rijen wachtenden zijn om een bedje te bemachtigen. Het is echter ook 100% toegestaan om even van het parcours af te wijken en te gaan overnachten in een hotelleke, of een campingwagen langs het parcours staan te hebben om daar een powernapke te doen. Mijn aktieplan wordt pas opgemaakt als ik eenmaal een brevet 600km gereden heb en beter kan inschatten of ik een teddy of een grizzlybeer ben. Het verstandigste zal waarschijnlijk zijn om vroeg genoeg en regelmatig rust te pakken.. het meest uitdagende om zo snel mogelijk terug in Parijs te geraken. Op dit moment denk ik da’k voor een combo van de beide ga gaan, maar dat zal in de komende maanden wel duidelijker worden.

Eerste uitdaging is hoedanook ingeschreven geraken. De plaatsen zijn relatief beperkt ( ‘t is nog geen triatlon, gelukkig ), dus ik moet er op tijd bij zijn en je bent pas definitief ingeschreven als je de verschillende brevetten 200–600 gereden hebt. De voorinschrijvingen starten alvast op 24 mei en het eerste brevet 200 is al binnen, vorig weekend solo een 200k gereden aan 29.4 avg.. aka goei benen op zaterdag. Volgende op de kalender is 4 april, een brevet 300k in Herentals.