De rates i púrria

És ben sabut que el ciutadà Cañizares ha estat denunciat per delicte d’odi. Ell ha usat l’altaveu que el seu privilegiat lloc de treball li dóna per fer declaracions que ixen en premsa i arriben arreu, cosa que no queda en un comentari privat, sinó que s’escampa i pretenen que no tinga conseqüències. Les té, i esperem que la justícia (fins i tot l’espanyola) actue com ho fa amb qualsevol persona que ha comés un delicte (Ultima hora)*

Ahir, un diari espanyol destapava l’#ERCgate, que simplement demostrava el que molts sabíem i denunciem: la manera de procedir d’un Estat que porta el franquisme arrelat als ossos i que mai permetrà que sus “rojos” i menys” los rojos separatistas” arriben enlloc i que arriba a extrems com boicotejar la sanitat pública i per tant posar en risc la salut i la vida de les persones (el beato i irresponsable ministre, d’origen català que pense que si un familiar d’ell per molt espanyolista que siga, ha de ser atés d’urgències en un hospital públic català rebrà o no el mateix tractament que qualsevol usuari, encara que la seua família igual va als privats amb eixa informació privilegiada, és clar). I mentre una era la notícia del dia (o del segle) altra notícia també reclamava l’atenció dels que indignats i fastiguejats de tant de malparit repassem tuiters o diaris digitals: S’havia iniciat una campanya de suport a l’arquebisbe Cañizares amb el lema “je suis Cañizares “.

Com ja vaig encesa m’aplique contenció però em sembla d’un cinisme brutal, ja que aquest lema recordem que va sorgir arran de l’assassinat dels treballadors de la revista satírica francesa “Charlie Hebdo” a mans de fanàtics religiosos. Uns fanàtics, per altra banda, víctimes d’altres fanàtics. O siga que els fanàtics catòlics usen un lema que denunciava el fanatisme que porta a la tragèdia i el dolor. Indignant!

I tot això, se suma a una experiència que vaig patir fa uns dies on un company de feina del denunciat Cañizares destinat per la seua “empresa” a un poble de La Vall de Segó i propens també a fer declaracions sobre limitar o eliminar els drets de les dones i que ja va tindre resposta en el seu moment, amb l’excusa d’una celebració religiosa va començar a voltejar les campanes de l’església com un posés i llançar quatre carcasses enmig de la plaça pública del poble que es trobava plena de gent: grans i menuts jugant i prenen un aperitiu al solet.

Allà va haver-hi corredisses per part de grans i plors dels menuts espantats per aquells sorolls inexplicables per a ells. La gent va haver de fugir d’una plaça pública perquè el retor va rotar-li, amb la complicitat de qui estava amb ell fent la celebració religiosa, llançar carcasses en un espai públic damunt, a una hora on s’aplega molta gent amb el perill i molèstia que això comporta.

Després de l’ensurt inicial i quan alguns pares i mares decidiren marxar per estalviar-los disgusts als seus fills, tot va tornar a una calma relativa perquè malgrat l’inicial cabreig lògic, allò era normal i no passava res. El retor i els seus còmplices havien aconseguit amb la seua acció visualitzar-se, ocupar l’espai públic i que la seua celebració destorbés a una bona part dels ciutadans que paguen impostos a l’ajuntament. Ell, ni la seua empresa paga ni té obligació malgrat tindre un edifici dels més grans i cèntric de la vila, com passa en gairebé cada poble i ciutat de l’Estat.

Els seus conciutadans no partícips de la festa privada i patidors dels capritxos d’aquest senyor, em provoquen admiració. Em sembla gent comprensiva i tolerant però jo no compartisc la seua manca de reacció davant d’aquesta provocació, ja que eixa festa, en part estava subvencionada amb diners públics. Recordem que el Concordat amb el Vaticà segueix vigent i l’església catòlica espanyola rep subvencions i privilegis com per exemple l’exempció de tributs. I el pitjor, és que canvien governs a Madrid i ja és ben sabut que la dreta nacional catòlica no farà res però i l’esquerra? o els que diuen són d’esquerres o canvi del recanvi o “de abajo” patriotes i que van ara de la mà a la valenciana amb compromesos riallers i republicans espanyols? Perquè al poble en qüestió, fa un any que governa un tripartit d’esquerres amb PSOE, Compromís i un regidor del Partit Comunista inclòs, però les festes religioses segueixen sent compartides amb el consistori i les festes patronals (que ja indica que són en honor patró o matrona en este cas) farcides d’actes religiosos.

Jo aprecie als components d’este consistori però els avise com a tants altres que l’èxit de la dreta franquista és que ha normalitzat estes situacions i quan denúncies que no és normal encara hi ha qui ho justifica o et diuen que calles, amb temor encara a possibles represàlies. Per això, les rates segueixen ocupant les clavegueres, gaudint de privilegis i tenint un Estat i les seues estructures a la seua disposició. El 26J no hi ha canvi que valga ni victòria de res, si això no s’acaba i només s’acabarà demolint l’estructura podrida i fent-ne una nova, però és tan difícil que passe com el que ha de passar perquè això passe: Que s’assolisca una majoria amb voluntat de fer-ho. I això ara per ara ningú no ho contempla, per això l’únic canvi possible és un altre Estat, i els únics que ho contemplem som la gent d’Esquerra Republicana. Al Principat, estan fent una campanya brillant i directa al respecte amb els candidats i candidates explicant des de la seua quotidianitat les línies roges i fent el que els republicans hem de fer, molta pedagogia però ací malauradament al País Valencià no podem votar-los ni votar-nos esta vegada, però tranquils, que seguirem treballant per altres ocasions, i des d’on puguem incidir farem per desfer — nos de les rates de dues potes i els seus gurús i còmplices de la púrria nacional catòlica.

*M’ho figurava, una raó més per enviar-los a fer la mà

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.