So this is where the story ends…

3 maanden…Wat leek dat een eeuwigheid. Tot mijn eigen verbazing is mijn stageperiode voorbij gevlogen. Een fantastisch verhaal, dat wel!

Na enkele weken als ‘intern’, kreeg ik mijn eigen klantenportefeuille, waarvoor ik volledig de content kalenders mocht opmaken. (Spannend was dat!). Mijn grootste klanten werden Panasonic, Eneloop, RealHouses, Lima food en Napoleon Games. Keer op keer, fantastisch om creatieve Facebook , Twitter en Instagramposts te gaan creëren. Niet altijd even eenvoudig ook. Verzin maar eens 8 interessante posts/ maand over batterijen…Bij Wax Interactive leerde ik out-of-the-box denken. Ik leerde dat Storytelling niet zo eenvoudig is als het lijkt en dat er héél wat komt bij kijken. Juiste Copy, juiste Call-to-action, juiste targeting, op het ideale moment…Enzoverder.

Screenshot content creatie voor Panasonic (benieuwd naar meer? Check dan zeker eens de FB-pagina’s van Napoleon Games, Lima, Panasonic en Eneloop!)

Vooral Napoleon Games werd mijn paradepaardje. Dankzij hun liet ik vaak mijn creatieve brein ‘last minute’ zijn werk doen. Voor het eerst trok ik mijn stoute schoenen aan richting Casino Knokke om mijn eerste ‘Instagram Stories’ te maken. Een waar avontuur!

Naast de posts die ik steeds met behulp van de FB Power Editor en Twitter Ads Manager inplande en budgetteerde, schreef ik ook regelmatige blogposts voor Bel’Orta (groenen&fruit)
Hier is alvast eentje die ik schreef voor Valentijn :-) De overige vind je ook daar terug.

Mijn ‘doorlopende’ opdracht voor Lima (bloggers give-away), waarbij ik bloggers contacteerde om te schrijven voor Lima Bio food, was een leuke bezigheid. Het gaf vooral voldoening als je na het vele contact, regelmatig iets zag verschijnen. Al de posts verzamelde ik in een mooie presentatie met vermelding van ‘Bereik’, ‘Reacties’, ‘Likes’…

Naast het ruime takenpakket, leerde ik dat Storytelling vooral draait om ‘luisteren’. ‘Wat leeft er online’? Dagelijks checkte ik de ‘trending topics’ op Twitter, monitorde ik alle pagina’s via de tool ‘Agorapulse’ en maandelijks gaf ik een ‘Knowledge sharing meeting’ voor mijn collega’s, met alle laatste nieuwtjes in ‘the digital world’. Wat is het fantastisch om mee te zijn met alle laatste trends! Dit is zeker iets wat ik zal blijven doen, ook na mijn stageperiode. Storytelling evolves…

Helaas komen aan alle mooie liedjes een eind. En dus ook aan mijn Stageperiode bij een geweldig Storytelling Agency. Ik ben er enorm gegroeid als persoon en zal het er dan ook ontzettend missen. Ondanks het afscheid, is het natuurlijk wel leuk om weten dat ik er mocht blijven :-) Toch, ga ik binnenkort een volledige andere uitdaging aan! Kwestie van mijn eigen story nog wat spannender te maken…