ЛеЗ 0008767 Домановић и Кустурица. — Кусти ниче воћњак на Вилиној коси & Владимир ИЛИЋ | 15. децембар 2016. 13:08 | Мештани села Соколићи, надомак Чачка, одушевљени вредним “комшијом”, редитељем Емиром Кустурицом. “Профа” купио 15,5 хектара на којима ће ускоро засадити кајсије, крушке и шљиве. — БРУЈЕ тешке грађевинске машине. Крче плацеве на потезу названом Вилине косе, у селу Соколићи, недалеко од Чачка, како би земља била спремна за пролећну садњу воћа. Прослављени редитељ Емир Кустурица купио је овде чак 15,5 хектара земље и, према нашим сазнањима, планирао да посади саднице кајсије, крушке и шљиве.

Председник Месне заједнице Соколићи, Радивоје Домановић, каже нам да славни режисер годинама у овом селу, на око пет хектара, узгаја пшеницу, јечам, кукуруз… за потребе Мокре Горе.

- Кустурица се први пут у Соколићима појавио пре седам година, када се у наше село доселила породица Драгана Радивојевића, званог Лав, чији је “професор” кум. Саградили су дивну кућу. Све се то свидело Кусти, баш као и цело село и решио је одмах да купи имање — казао нам је Радивоје. — До сваке куће у нашем селу долази асфалт, имамо уличну расвету, контејнере на сваких 100 метара, игралиште, дом културе, цркву… Није искључено да и Кустурица овде сагради нешто, јер се село посебно допада његовој ћерки Дуњи, која често долази.

Едиција ЗАВЕТИНЕ

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.