ArtSCAPE — art movement!

Moj prvi kontakt sa ArtSCAPE-om je bio pre dve godine, kad sam zalutala u baštu hotela Vojvodina. Onog momenta kad sam kročila, osetila sam se kao Alisa u zemlji čuda! Iako sam zaista veliki poštovalac ručnog rada, i osoba koja gradi neki drugačiji stil od onog trenutno modernog, bila sam iznenađena onim što sam videla. Sve, od igle do lokomotive. Ali neke drugačije igle i neke otkačene lokomotive.

Videla sam veliki broj kreativnih i talentovanih ljudi, koji su deo sebe utkali u svaki svoj proizvod. I videla sam osmeh na njihovom licu kad god vide da postoji neko kome se dopada to što oni rade. Iako se od osmeha ne živi, njima znači. Tada nisam znala, sad znam. Mislila sam, baš njih briga što ću ih ja pohvaliti, kad nemam novca da kupim nešto. Ili da kupim sve. Jer bih sve kupila.

A onda, posle nekog vremena, našla sam se s druge strane. Ljudi moji, tog uzbuđenja! Tih želja, strahova, nespavanja! Naše prvo izlaganje odeće! Kako će sve izgledati, da li će se ljudima dopasti? Nismo se toliko plašili toga da budemo u minusu, koliko smo bili u strahu da li će se ljudima dopasti. I dopalo se! Posetioci su posmatrali odeću, i oduševljavali se. Bilo je i onih koji su bili škrti na rečima, ali srećom nisu na osmesima. A nama srce puno. Odjednom, shvatamo da sve ima smisla. Da treba verovati u sebe. Da treba imati viziju. Da treba ulagati i vreme i novac u svoje snove. I ne stati. Jer naše mane vidimo najviše mi, dok su vrline mnogo očiglednije.

Mi idemo dalje!

Do novog izlaganja, pa i do mnogo većih stvari!

Jovana

N flair