Den bedste danske fodboldrække er klar til at starte op igen, efter regeringen prioriterede at få det indlemmet i fase 2-åbningen. Sociolog vurderer, det er for at give befolkningen en følelse af normalitet, men det kan være svært uden tilskuere. Sæsonkortholder gennem 17 år, Mads Wessberg, føler, at han svigter AGF, når han ikke kan bakke op om sit hold på stadion.

Image for post
Image for post
Ceres Park (Foto: Emil Ottendal)

Af: Emil Ottendal, Emil Anesen & Nicolai Sabro Hansen

“Vi har behov for, at Superligaen kommer i gang igen. Det bliver ikke med tilskuere og en kold fadøl, som os, der godt kan lide at gå på stadion, kender det. Det er eksempel på en aktivitet, som er lidt mindre, men har en stor og vigtig betydning for rigtig mange af os.”

Sådan lød meldingen fra statsminister Mette Frederiksen til TV2, inden hun i starten af maj indtog et forhandlingslokale på Christiansborg til et møde med de øvrige partiledere omkring fase 2-genåbningen.

Superligafodbolden har ligget stille siden 9. marts. Kun få runder havde nået at blive afviklet efter en to måneder lang vinterpause, før at der igen blev sat en stopper for ligaen. …


Image for post
Image for post
Foto: Nicolai Sabro Hansen

For 26-årige Anders Fogh er det svært at finde tid til andet end familie, når han endelig holder fri fra arbejde. De bliver det eneste, der kan give ham et vigtigt frirum på en arbejdsuge, der syv gange om ugen byder på 14 timers arbejdsdage. Selv mener han, at han vil blive en bedre leder af, at få plads til flere afbræk, men lige nu er det ikke en mulighed.

Af Nicolai Sabro Hansen

Det er svært nok i sig selv at forestille sig en 100 timers arbejdsuge, men så forestil dig at gøre det som forældre til fire børn i alderen 1 til 5 år. For 26-årige Anders Foghs vedkommende er det ikke noget, han forestiller sig. Det er hverdag. For et år siden startede han sin egen virksomhed, og i dag arbejder han så meget, at hans eneste frirum fra arbejde er de få timer, han hver uge tilbringer med sine børn. …


­­­­

En ung mand i starten af tyverne er blevet idømt en måneds ubetinget fængsel og to måneders betinget for blandt andet grov kørsel, da han i januar 2018 forsøgte at køre fra flere politipatruljer, som han selv havde tilkaldt. Det afgjorde en enig domsmandsret torsdag ved Retten i Århus.

Image for post
Image for post
Foto: Nicolai Sabro Hansen

I et desperat forsøg på at komme ud af et kriminelt ghettomiljø, udgav en 21-årig ung mand sig 15. januar 2018 for at være sin egen ven, da han ringede til politiet for at anmelde sig selv. Den ven han udgav sig for at være fortalte politiet, at en bekendt, altså ham selv, var på vej mod det sydvestlige Århus med en pistol og en skudsikker vest. Planen var at blive anholdt, så han en gang for alle kunne komme ud af det kriminelle miljø, han var en del af.

Planen lykkedes, men først efter mere end ti minutters politijagt i både byområde og på motorvej. Den tiltalte forklarede sin flugt fra de politipatruljer, han selv havde tilkaldt, som værende et tegn på nervøsitet og skræk. Da politiet anholdte manden og ransagede hans bil var der ingen pistol, men det var den anholdte godt klar over. Til gengæld var der en skudsikkervest og en hundehvalp. Hvorfor der var en hundehvalp i bilen, meldte historien intet om. …


Jeg bad om inspiration, og inspiration fik jeg. Meget af det. Med hjælp fra Twitter og de sejeste Tweeps er her listen over de 57 ting i Århus, du skal prøve (inden du tager tilbage til Sjælland igen).

Image for post
Image for post

Hvis du allerede har læst denne guide, tilføjer jeg løbende mine egne nye opdagelser over Århus nederst, ligesom jeg også løbende beskriver mine oplevelser med de anbefalinger, jeg har fået.

Fot mit vedkommende betyder Uge 7 hverken vinterferie, ski eller en tur sydpå til tiltrængt varme. Min anden uge på Journalisthøjskolen er netop overstået, og jeg har først nu ro til at fordøje alle de nye indtryk, som både studiet, byen og menneskerne har givet mig.

Jeg har boet i Århus i to uger (skrevet i feb 2019, red.), …


Image for post
Image for post
Til sommer bliver Danmark det fjerde land, som 21-årige Emma fra Hillerød udforsker under havets overflade (Foto: Nicolai Sabro Hansen)

Når man er indehaver af et dykkercertifikat, er det ens pligt at bruge det. Det mener Emma, der er uddannet dykker og som til sommer skal udforske havbundene ud for de danske kyster.

OBS: Dette er en skoleopgave

Det forpligter at have et dykkerbevis. Det mener 21-årige Emma fra Hillerød, som er uddannet Advanced Open Water Diver.

Til sommer skal Emma derfor første gang ud i det danske farvand med en ilttank på ryggen. Emma mener nemlig, at man skal bruge sit dykkerbevis — også selvom man er i Danmark.

”Jeg føler ikke, at man kan tillade sig ikke at dykke, når man bor i Danmark.”

Størstedelen vil nok associere dykning med en sommerferie til lande med varme havstrømme, farverige koraller og et mangfoldigt dyreliv, men sådan er hele virkeligheden ikke. …

About

Nicolai Sabro Hansen

Journalism student @ DMJX

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store