Data: divendres, 27 de setembre

Hora: 18:00 h a 20:00 h

Llocs: Llibreria infantil i juvenil Baobab, Bar Molta Barra, i La Biblioteca de Babel (Palma)

L’IdISBa participa per segon any consecutiu en la Nit Europea dels Investigadors. Per celebrar-ho des de l’Institut organitzen xerrades divulgatives informals i dinàmiques d’uns 10 minuts dels investigadors de l’entitat en diferents indrets de Palma.

Conte Infantil: “No me puc dormir! Investigam per què?
Divendres 27 de setembre a les 18h, a la Llibreria Baobab- Carrer de Guillem Galmés, 17, Palma

Micro xerrades divulgatives al Molta Barra Divendres 27 de setembre, ales 19:00 h…


Data: divendres 27 de setembre

Hora: de les 18:00 h a les 21:00h

LLoc: Estació d’Investigació Jaume Ferrer (La Mola) — Maó

Aquesta Nit Europea de la Recerca Menorca l’Estació Científica Jaume Ferrer a la Mola de Menorca -un equipament propietat del Govern de les Illes Balears i de l’IEO-, acollirà entre les 18 i les 21 hores una jornada de portes obertes per poder visitar-ne les instal·lacions i gaudir de tota una serie de conferències, exposicions i activitats obertes al públic de manera gratuïta.


Lloc: Ca’n Oleo. Carrer de l’Almudaina, 4, Palma
Data i hora: 27 de setembre. De 17:00h a 18:00h i de 18'00h a 19:00h
Places limitades
Inscripcions:
https://forms.gle/ZxeGd4mCzBrwyCJd6

Coneix d’una manera divertida i des del punt de vista dels investigadors les diverses cares de la ciència, descobreix la recerca més pura i el treball tècnic que realitza el personal investigador, i fes-ho cara a cara amb els protagonistes de la recerca a les Illes Balears.

Les cites ràpides en ciència, sorgeixen durant els últims anys com una activitat divulgativa informal i dinàmica, que facilita la interacció de grups de gent per…


Data: Dijous 26 de setembre
Hora: de 19:00h a 20:00h
Lloc: Saló d’actes del Institut Menorquí d’Estudis (IME), Maó.
Inscripcions: No és necessari inscripció prèvia. Activitat gratuïta. Dirigit a totes aquelles persones interessades en el mar i en les ciències marines i ambientals.

De remolins, rissagues i altres fenòmens a Menorca: la investigació oceanogràfica del Mediterrani

En aquesta xerrada, la doctora i oceanògrafa física Eva Aguiar ens introduirà en la importància que l’oceà té en les nostres vides i com la seva comprensió científica es converteix en una prioritat en les agendes de la investigació mundial. Aguiar explicarà com el Sistema d’Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears (SOCIB) empra noves tecnologies…


Data: 27 de setembre
Hora: 20:30h
Lloc: Observatori de Puig des Molins (Carrer de Luci Oculaci, 29, 07800 Eivissa)

Aquest proper divendres 27 de setembre, en motiu de la Nit Europea de la Recerca, l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa organitza una Jornada de Portes Obertes a l’Observatori de Puig des Molins.

L’Observatori de Puig des Molins (OPM), construït en 1956, és el més antic dels quals existeixen en Balears i ha funcionat des d’aquest any de manera pràcticament ininterrompuda. Al 2014 va sofrir una profunda renovació tècnica, que ho va deixar llest per seguir operant durant el present segle.


Dia: 27 de setembre
Hora: 19.30 h.
Lloc: Ca n’Oleo. Palma

El 27 de setembre tindrà lloc la taula rodona «Dones darrere la taula periòdica. Les dones químiques d’ahir i d’avui enfront dels reptes professionals», en la qual participaran Josefa Donoso, Dolores Mateo, Mercè Ràfols i Laura Mariño. Serà a les 19.30 hores, a Ca n’Oleo.

En finalitzar la taula rodona, es projectarà el documental Les Curies dirigit per Ignasi Rodríguez.

Aquesta activitat, organitzada pel Departament de Química de la UIB , el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, a més de en la Nit Europea de la Recerca, s’emmarca en el programa d’activitats per commemorar el 150 aniversari del descobriment del sistema periòdic.


Data: 26 de setembre
Hora: 19:30h
Lloc: Sala d’actes de a Seu d’Eivissa de la UIB (Antic edifici de la Comandància, Carrer del Calvari, 1–07800 Eivissa)

Jordi Pereyra, autor del blog “Ciencia de Sofá” i de diferents llibres de divulgació científica impartirà aquest dijous 26, a les 19:30h, una conferencia/taller a la Seu d’Eivissa de la UIB.

Jordi Pereyra Marí (Eivissa, 1990). Graduat en Enginyeria Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya i parla al seu blog de qualsevol tema que ajudi a entendre millor el món en el qual vivim. Al 2013 va començar Ciència de Sofà amb la intenció de despertar l’interès per la ciència entre el públic que està menys familiaritzat amb ella, usant l’humor i un llenguatge proper, una fórmula que l’ha col·locat entre els blogs de ciència en castellà més populars.


Data: 24 de setembre
Hora: a les 19:00h
Lloc: Aquàrium des cap Blanc (Ctra. de Cala Gració, s/n, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears)

El proper dimarts 24 de setembre a l’Aquàrium des Cap Blanc, Juan Pantoja, tècnic del centre, oferirà la xerrada “Aquarium Cap Blanc com a espai per a la investigació i estudi científic”.

L’Aquàrium Cap Blanc, és més conegut popularment com “Sa Cova de ses Llagostes” per l’ús que se li va donar tradicionalment a la cova com a viver de llagostes.

El 1989, per condicionar l’espai, es van realitzar cinc entrades d’aigua directes al mar…


SOCIB en la Nit Europea de l@s investigad@rs

Data i hora:Divendres 27 de setembre de 18 a 21 h.

Lloc: Moll de Palma (al costat de l’Escala Real)

Inscripcions: No és necessari inscripció prèvia. Activitats gratuïtes.

Un any més, el personal tècnic i investigador del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) s’uneixen a la Nit Europea de la Recerca per apropar l’oceanografia i les noves tecnologies d’observació marina i costanera a tots els públics. A través d’una manera lúdica i amena, ens explicaran com investiguen el mar Mediterrani i el seu paper en la comprensió del clima del planeta.

D’aquesta manera, el públic assistent…


Data: 23 de setembre

Hora: a les 19:00h

LLoc: Sala d’actes— Seu d’Eivissa UIB (Antic edifici de la Comandància — Carrer del Calvari, 1. 07800 Eivissa)

Aquest proper dillluns 23 de setembre a la sala de conferències de la Seu d’Eivissa de la UIB, la Dra. Teresa Marí, investigadora del Laboratori d’Ecologia Funcional i Canvi Global de la Universitat de Lleida, oferirà la conferència “El misteri dels redols de bolets”.

Aquesta activitat és gratuïta i està organitzada per Eiviciència.

Nit Investigadors

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store