Юбилейната 10-годишна БАНХА изложба започна пътя си от Добрич!

Nikolay Mihaylov
2 min readApr 11, 2019

--

Откриването беше направено от Недко Недков, част от екипа на галерията

Този понеделник открихме изложба в художествената галерия в Добрич, която бяхме заявили през декември, а замисляли много отдавна, още с излизане на каталога ни през февруари миналата година. Много ни се искаше тогава да имаме подкрепата на повече организации, но в крайна сметка в последния момент се включи Мартин Пунчев от CGZen, който също така е член на асоциацията, благодарим му!

Работите са дигитален печат на произведения създадени с помощта на компютър, като авторите са представени в каталога на асоциацията, който можете да разгледате в сайта — http://www.baicaa.org.

Кои автори участват? Тази година нашата асоциация става на десет години и към нея се присъединиха нови колеги, между които решихме да представим в изложбата Димитър Христов, Светлин Велинов, Мира Мирославова и Калоян Тошев.

На откриването присъстваха редица приятели, както и новите членове на асоциацията — Димитър Христов и Светлин Велинов.

Освен тях разбира се с нови, както и популярни работи се включиха Борис Стоянов, Христо Караиванов, Даниел Комбаков, Димитър Петров, Илиян Цветанов, Иван Беров, Иван Коритарев, Калоян Стоянов, Катя Мънкова, Маргарита Стаменова, Марта Андреева, Мая Бочева, Мартин Пунчев, Мелина-Елина Бондукова, Мирослав Петров, Мирослав Димитров, Николай Герджиков, Петя Евлогиева, Росица Вангелова, Сабин Бойкинов, Свилен Димитров, Валери Петков, Свилен Петров, Велислава Господинова, Владимир Тодоров, Мартин Георгиев, Йоанна Викторова и Петър Станимиров.

Част от изложбата бяха и произведения с добавена реалност, които могат да бъдат разглеждани с приложението Artivive, като предстои много интересен конкурс, който ще направим заедно с тях след няколко месеца.

Ако харесвате подобни инициативи и искате те да се случват по-често, може да ни подкрепите финансово като си купите каталог на асоциацията, оставени са в магазина на галерията. Предстои пътуващия фестивал в града от 31 май до 1-ви юни, като на една от тези дати ми се иска да направим и прожекцията с дискусия на “Ангели в действие” в Добрич. Разбира се, за тази инициатива се трудиха доста хора, между които искам да спомена Румен и Слави от Диа Арт принт, които реагираха с отпечатването в събота по възможно най-добрия начин, както и Симеон и Зона Арт принт в Добрич, които пуснаха последните плакати и работи, за да имаме наистина пълното изживяване което си представях.

Благодарности на Димитър за Емо за помощта в последния момент, те си знаят и се надявам скоро да се реванширам! Следващото място, където работите могат да бъдат видяни ще е София, в Мисия23, преди и по време на Международния Фестивал Златен Кукер, който също прави десетгодишен юбилей тази година!

--

--