Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz Platformlar Nelerdir?

Northsoft.co
3 min readMar 6, 2023

--

Ücretsiz yazılım öğrenebileceğiniz platformlar günümüzde insanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesidir. Sizlerde bu içeriği dikkatli bir şekilde okuyarak günümüzde aktif olarak ücretsiz verilen yazılım eğitimi platformlarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Ücretsiz Yazılım Öğreten Platformlar

Yazılım öğrenmek sadece kariyer açısından değil, yetenek gelişimi açısından da çeşitli avantajlar sunmaktadır. Gelişmiş yazılım bilgisi ve becerilerine sahip biri, problem çözme konusunda daha metodik ve analitik bir yaklaşım benimseyebilir. Ayrıca bilgisayarla ilgili sorunları doğrudan çözmek ve bilişim dünyasına daha ileri düzeyde ayak uydurmak için (ticari amaçlarla olmasa da) kendi web sitelerini yönetmek isteyenler için yazılım dili öğrenmek her zamankinden daha önemli hale gelmektedir. Sizlerde “Yazılım hakkında pek bilgim yok nasıl giriş yapabilirim?” sorusunu soruyorsanız, en iyi ücretsiz yazılım öğrenme platformlarını derlediğimiz bu makale rehberiniz olabilir. Yeni başlayanlar veya mevcut becerilerini bir sonraki seviyeye taşımak isteyenler, aşağıda ayrıntıları verilen bu platformlarda ücretsiz yazılım kursları alabilir ve kendilerini geliştirmek için önemli bir adım atabilirler.

Udemy

Udemy, zengin içeriği ile programlama dünyasında sayısız seçenek sunan platformlardan biridir. Kullanıcılara Python, C, SQL, Java, HTML vb. birden çok programlama dilinde ücretsiz kurs içeriği getirin. Platform, farklı dil ve altyazı seçenekleriyle küresel hizmetler sunar.

Udemy’nin geniş kaynakları sayesinde yüzlerce değilse de düzinelerce farklı kurs içeriğine erişmek mümkündür. Size uygun kursu seçerken çok sayıda çeşit arasında kaybolmamak için kullanıcı incelemelerinden ve inceleme puanlarından yararlanın. Platformun bir diğer avantajı da mobil uygulama sayesinde eğitiminize kaldığınız yerden devam edebilmenizdir.

Udemy’de kursları tamamlamanın dezavantajlarından biri sertifika eksikliğidir. Maalesef Udemy, ücretsiz kursları tamamlayan kişilere sertifika vermez.

W3Schools

W3Schools, SQL, JavaScript ve HTML gibi iyi bilinen web geliştirme araçları etrafında oluşturulmuştur ve yeni başlayanların kolayca ustalaşmasına yardımcı olabilecek içerik sağlar. Platform, ücretsiz kısa video içeriğinin yorumlanmasını destekleyen her başlığın altında çok ayrıntılı açıklamalara sahiptir.

W3Schools’u diğer eğitim platformlarından ayıran ana özelliklerden biri, web geliştirme ve yazılım içeriğine tamamen bağlı olmasıdır. Bu bağlamda yazılımla ilgili her detayı baştan sona bilme imkânı sağlamakta, alıştırmalar ve quizler ile eğitimi desteklemektedir.

Ayrıca, deneyimsiz olanlar için platform biraz karmaşık ve göz korkutucu olabilir çünkü web geliştirme programları, programlama dilleri ve veri analizi bolluğu içinde kaybolabilir.

Code.org

Kâr amacı gütmeyen bir eğitim platformu olan Code.org, her çocuğa bilgisayar bilimi öğretme hedefiyle hizmetlerini bu amaçla geliştirmeye devam eden bir web sitesidir. Platformda tamamı ücretsiz olan 60'tan fazla dilde kurs içeriği bulunabilir.

Bu sitenin güçlü yanlarından biri de çocukların anlayabileceği dil ve içerikte yazılmış dersler içermesidir. 3 yaş grubuna göre kategorize edilen içerikte, her yaş grubu için öğrenmeyi kolaylaştıracak teknikler kullanılmaktadır.

Code Academy

“Yazılımı en kolay nasıl öğrenirim?” sorusunu soranlar için tavsiye edebileceğimiz en iyi kurs platformusudr. Bu soruyu cevaplamak için Code Academy, basit kodlamadan ileri tekniklere kadar geniş bir eğitim içeriği yelpazesi sunar. Ücretli ve ücretsiz programlara ulaşabileceğiniz interaktif platform işlevselliği sayesinde sadece teorik bilginizi değil pratik bilginizi de geliştirecek.

Code Academy, ücretsiz içeriğin yanı sıra kariyer odaklı gelişim görmek isteyenler için profesyonel abonelikler sunuyor, kişiye özel kursların kapılarını açıyor ve profesyonel olmak isteyenlerin tercih ettiği bir platform. Hem ön uç hem de arka uç geliştirme için çok fazla alan sunması, onu her seviyedeki yazılım öğrencisi için iyi kılar.

Code Academy’nin diğer platformlara göre geride kaldığı şeylerden biri de sınırlı içerik yelpazesidir. Bununla birlikte, bu platformda yalnızca belirli yazılım dilleri ile ilgili içeriklerle veya belirli disiplinlerdeki eğitimlerle sınırlı olabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz Platformlar Nelerdir? Sorusunu detaylı bir şekilde yanıtladık.

--

--