Εισπνοή (;)

Είχα υποσχεθεί πως θα σταματήσω να πίνω μόνη. Φώναζε απελπισία και κατάθλιψη. Μου λείπει κάτι απ’τα δύο; Όχι, αλλά και η διαφήμιση είναι περιττή.
Αφού αποφάσισα να βγω μετά την δουλειά, κατάφερα να γυρίσω γρήγορα σπίτι και να κρυφτώ κάτω από το φρεσκοπλυμμένο μου πάπλωμα. Είχα δημιουργήσει νωρίτερα προστασία από καπνό γύρω μου, αλλά θυμήθηκα πως αυτό πιάνει μόνο για έντομα και πως δεν θα με σώσει από ευθύνες, αισθήματα, θλίψη και σκέψεις. Δεν άντεξα όμως πολύ, αυτό το κάτι που ανεβαίνει απ’το στήθος μέχρι τον λαιμό, ζητούσε να βγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ξεράσω δίχως να χω φάει. Και πάλι, δεν ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Ήταν μια κακή μέρα. Και δεν ξέρω αν έφταιγε το φόρτο της ή απλά η ημερομηνία. Θα έμπαινα στην διαδικασία να κάτσω να το σκεφτώ, αλλά το σώμα μου είχε φτάσει ήδη στα τελευταία φύλλα της ντουλάπας, τα οποία και άνοιξα, σήκωσα 3 σχετικά άδεια κουτιά για να φανερωθεί το 4ο και να πάρω το μπουκάλι μου. Πλέον ο καιρός δυσκόλεψε. Από κει που έβγαινα με μια φόρμα, τώρα ζητάει φούτερ και ζακέτα. Θα μου κάνει καλό. Σχετικό βέβαια, αλλά ούτε και αυτό θα κάτσω να σκεφτώ.
Άναψα ένα κερί, ακούμπησα το μπουκάλι και δύο ποτήρια και έκατσα.

-Μαλάκα για πόσο θα με κλαις; 
-Είναι μαλακία να πίνω χωρίς λόγο.
-Ε πιες για τα δικά σου θέματα.
-Ε αυτό κάνω.
-Τι σου είχε πει ο τότε γκόμενος σου; Ξέχνα το.
-Και ξέχασα τον ίδιο.
-Δεν λέω, έπρεπε. Ο τύπος ήταν ολίγον τι αίσχος.
-Κανέναν δεν εγκρίνεις.
-Αφού κανένας δε σε κάνει να κλάψεις από χαρά, βρε ψυχή μου. Δε θα άλλαζα με τίποτα το χρώμα των ματιών σου, όταν κλαις από χαρά.
-2,5 χρόνια.
-Ναι.
-Λένε ότι κάποια στιγμή ο θρήνος φεύγει από μόνος του.
-Πρέπει να του δώσεις και συ μια ώθηση όμως..
-Στο βιβλίο του Χάρι Πότερ και το τάγμα του φοίνικα, αφού πεθαίνει ο Σίριους, ο Χάρι ρωτάει τον σχεδόν Ακέφαλο Νικ, αν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ως φάντασμα μέσα στη σχολή.
-Πού κολλάει αυτό;
-Ξέρεις τι του απάντησε ο σχεδόν Ακέφαλος Νικ;
-Ναι.
-Χαίρομαι που δεν είμαστε στο Χόγκουαρτς.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Πιέρα Λε Μπου’s story.