Offline, een plaats waar niet veel mensen zich bevinden

bron: Pinterest

Op zaterdag ochtend om 10h, kan je me vinden in het hartje van Mechelen. In een kleine zaal naast de Lamot, een plaats waar niet veel mensen van weten dat ze bestaat, zit ik wekelijks voor een paar uur even offline.

In het midden van de drukte, die zich in het begin van het weekend tussen de ochtenddauw afspeelt, is er een plek waar een algemene rust heerst, niemand piekert en er geen notificaties binnen komen.
Yoga.
Na een week van onnodige maar onvermijdelijke stress is daar dan toch eindelijk dat ene moment van kalmte waar ik elke keer weer zo naar uitkijk.

Ik parkeer mijn auto, stuur een sms dat ik er (weer net op het nippertje) bijna ben, bel aan, ga de trap op, doe mijn schoenen uit, pak mijn matje en zoek mij een plek om te zitten. 
Dan de cruciale stap, ik check mij in op Swarm en zet mijn iPhone uit. Een uur en half lang ben ik onbereikbaar, en vooral helemaal offline. Vanaf dat dit gebeurt is, voel ik mij alsof ik eindelijk kan ademhalen. Er valt een last van mijn schouders en ik besef dat het nu tijd is om alleen aan mezelf te denken en alle andere gedachten gewoonweg los te laten. Als er dan toch nog een probleem is waar ik aan blijf denken, stel ik mezelf de vraag: “Kan ik iets doen om dit op te lossen of te veranderen?” als het antwoord nee is, dan laat ik het gewoon los. Als het antwoord ja is, dan kan zoek ik er de komende week wel een oplossing voor.

Of het nu yoga is of iets totaal anders, ik vind dat iedereen een moment nodig heeft in zijn week om offline te zijn. Want eerlijk, online zijn kan toch zo vermoeiend worden na een tijd. Begrijp mij niet verkeerd, sociale media is super en dat kan ik alleen maar beamen, maar soms is genoeg gewoon genoeg. Altijd veronderstelt te worden om binnen de 5 minuten te antwoorden als iemand een bericht stuurt, en mee te zijn met de laatste nieuwtjes. Komaan, leg er toch allemaal niet zoveel druk op en leef eens gewoon. Geniet van die momenten zonder wi-fi. Geniet van die 20 minuutjes zonder verbinding. Kijk om u heen en apprecieer wat je hebt en dat dat je dan opeens veel meer lijkt op te vallen als je niet naar/aan dat scherm kijk/denkt.

Leef intens en leef offline.

Like what you read? Give Nathalie Van Hauwe a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.