До побачення, NymConnect, привіт, NymVPN

NYM Community (UA)
3 min readJun 17, 2024

--

Важливі зміни для користувачів NymConnect і mixnet.

В очікуванні комерційного запуску програми NymVPN компанія Nym за чотири тижні припинить роботу інтерфейсу NymConnect . Клієнт SOCKS5 залишатиметься активним для розробників і тих, хто хоче вручну запустити проксі через певні програми. Захищаючи весь трафік користувачів одним натисканням кнопки, додаток NymVPN значно покращить доступ до мікснету та забезпечить більш повний захист конфіденційності для користувачів.

Ось що вам потрібно знати про перехід з NymConnect на NymVPN, а також про можливість продовження використання клієнта SOCKS5.

NymConnect поки що

На сьогоднішній день SOCKS5 був проксі-протоколом для доступу користувачів до мережі Nym mixnet через потрібні програми. NymConnect був розроблений як зовнішній графічний інтерфейс для проксі SOCKS5. NymConnect надав простий інтерфейс для таких програм, як гаманець Bitcoin Electrum, гаманець Monero, Telegram тощо, що дозволяє користувачам цих програм направляти свій трафік із SOCKS5 через мережу Nym mixnet. Повідомлення та транзакції можна було анонімно надсилати та отримувати з віддалених серверів додатків без витоку метаданих.

Як це працювало досі? Коли сумісна програма налаштована за допомогою SOCKS5, потік даних TCP із цієї програми розділяється на пакети, зашифровані Sphinx, перш ніж надсилатися на запитувач мережі, авторизований мережею Nym. Пакети даних потім змішуються 3-рівневими вузлами змішаної мережі перед тим, як повторно зібратися вихідним шлюзом.

Поки що клієнт NymConnect мав низку обмежень:

  • Спеціально для програми: користувачі повинні вручну налаштувати кожну програму для використання NymConnect, щоразу вказуючи порт та IP-адресу.
  • Сумісність: працює лише з програмами, які підтримують SOCKS5.
  • Мережа: підтримує лише потоки TCP.
  • Обслуговування: з часом виявилося, що NymConnect потребує надто ресурсів для підтримки команди розробників Nym. Продовження NymConnect зрештою уповільнило б важливішу роботу з тонкого налаштування NymVPN і мікснету.

Через чотири тижні NymConnect буде відключено. На щастя, нова програма NymVPN не тільки замінить усі її функції, але й забезпечить охоплення конфіденційності для трафіку , програм і мережевих з’єднань усіх користувачів . Користувачі та розробники все ще зможуть вручну налаштувати клієнт Nym SOCKS5 для потрібних програм.

Переваги NymVPN

NymVPN — це новий клієнт, у якому користувачі за замовчуванням можуть направляти весь свій трафік через змішану мережу (не лише TCP, SOCKS4–5 тощо). Більше не потрібно налаштовувати проксі-сервер для певних програм або вибирати мережеві запитувачі.

NymVPN має ряд інших ключових функцій:

  • Вибір між розширеною конфіденційністю через 5-хоповий режим мікшету Nym або швидші з’єднання через 2-хоповий режим dVPN WireGuard
  • Вибір шлюзів в’їзду та виїзду по країні
  • А незабаром розділене тунелювання для індивідуальної конфігурації, який трафік використовує змішану мережу, а який обходить її.

Все це тепер можливо через одну програму.

До побачення, NymConnect, привіт, NymVPN

Зараз NymVPN перебуває на етапі альфа-тестування для користувачів, запрошених зі списку очікування. Зареєструйтеся сьогодні, щоб протестувати NymVPN Alpha та залишити відгук — ще є час! Після фази альфа-тестування NymVPN буде запущено як перший комерційний додаток, який працюватиме в мережі Nym mixnet.

Приєднуйтесь до спільноти Nym

Discord // Telegram // Element // Twitter

Приватність любить компанію

English //中文// Русский // Türkçe // Tiếng Việt //日本// Française // Español // Português // 한국인// Українська

--

--