Програма Nym Delegations 2.0: реєстрація відкрита

NYM Community (UA)
4 min readMay 29, 2024

--

Мікснет може забезпечувати розширену конфіденційність для користувачів, лише якщо вузли, які його підтримують, добре працюють.

Програма делегування Nym була розроблена, щоб стимулювати продуктивність вузла та гарантувати, що винагорода повертається до постачальників громадських послуг. Крім того, в ідеалі вузли повинні бути географічно розосереджені, чому можуть сприяти стимули для операторів у недостатньо представлених регіонах.

Надійні вузли з видатною продуктивністю можуть приймати делегації від скарбниці Nym. Це допоможе новим вузлам частіше потрапляти в активний набір і швидше отримувати прибуток, а також забезпечить усієї мережі стимули для географічної децентралізації та децентралізації VPS, якості обслуговування та справедливих параметрів вузла.

З моменту запуску рік тому програма розвивалася. З нещодавнім запуском Squad Wealth Fund тепер він сприяє децентралізації та фінансуванню внесків громади. Поточна сума делегування становить 250 тис. NYM на вузол із загалом 32 млн. NYM, доступних із скарбниці Nym для програми делегування.

Відсьогодні програма делегацій знову відкрита для реєстрації. Велика зміна полягає в тому, що цей процес подання заявок залишатиметься відкритим із рухомим кінцевим терміном. Нижче наведено всі деталі нової системи та важливі зміни, про які вам потрібно знати, якщо ви є оператором вузла, делегатом або хочете ним стати.

Реєстрація

Більше немає ні реєстраційних форм, ні термінів. Реєстрація буде постійно відкритою через новий спеціально створений інтерфейс (з дозволу Pawnflake і ExploreNym). Будь ласка, зареєструйте свій вузол тут .

Важливо: якщо ваш вузол уже отримував делегування раніше, вам потрібно повторно зареєструвати його до 30 травня . Інакше ви втратите свої делегації та знову приєднаєтеся до черги.

Система масового обслуговування

Існує обмежена кількість вузлів, які програма делегування може підтримувати одночасно. Реєструючи свій вузол, ви додаєте його в чергу. Як тільки з’явиться вільне місце, черга автоматично заповнить вакансію. Повторна реєстрація не потрібна.

Пріоритет черги

Хоча технічно порядок черги є першим прийшов, першим обслуговується, вузли можуть бути пріоритетними з певних причин, пов’язаних із потребами всієї мережі. Це може включати:

  • Вузли, якими керують загони або учасники спільноти
  • Вузли з надзвичайно надійними апаратними характеристиками
  • Вузли зі сприятливими параметрами
  • Вузли, розташовані в країнах з невеликою кількістю інших вузлів
  • Вузли для соціального блага

У деяких випадках вузли можуть бути позбавлені пріоритету, якщо вони:

  • Розташовані в країнах з багатьма іншими вузлами
  • Працює на звичайних постачальниках VPS

Майте на увазі, що ці правила не висічені в камені. Пріоритезація змінюватиметься з часом і буде залежати від потреб спільноти та мережі на постійній основі. Nym завжди хоче почути ваші відгуки про процес, його вплив на суспільство та управління.

Критерії

Ви можете будь-коли отримати доступ до найактуальніших критеріїв на сторінці реєстрації.

Nym критерії делегування

Технічні характеристики обладнання

Зауважте, що в останньому двійковому випуску необхідні мінімальні характеристики апаратного забезпечення змінилися. Нові характеристики:

  • ЦП: 4 ядра
  • Пам’ять: 4 ГБ
  • Пам’ять: 40 ГБ
  • Підключення: IPv4, IPv6, TCP/IP, UDP
  • Пропускна здатність: 1 Тб
  • Швидкість порту: 1 Гбіт/с

Важливо: тепер усі вузли мають відповідати цим мінімальним вимогам. Якщо ваш вузол уже отримав делегування, але не відповідає цим вимогам, вирішіть проблему до 30 травня 2024 року , інакше ви можете втратити делегування.

Зміни в повідомленнях, пов’язаних із програмою

Оновлення, пов’язані з програмою делегування, актуальні для всієї спільноти операторів вузлів, і є чому навчитися у наставників програми та її учасників. Таким чином, ми припиняємо роботу приватного простору Matrix, зарезервованого для учасників Програми делегування: усі комунікації, пов’язані з програмою, будуть доступні для всіх на каналі Node Operators на сервері Nym Community Matrix . Це включатиме:

  • Щотижневий статус черги, включаючи зміни пріоритетів
  • Вжиті дії та пояснення щодо делегування, скасування делегування та видалення з програми
  • Зміни критеріїв програми (також оновлюються в режимі реального часу на сторінці реєстрації)
  • Зміни в правилах визначення пріоритетів, наприклад бажані/небажані країни

Зміни в менторстві

Разом із усіма публічними комунікаціями грант NSL для наставництва в програмі делегацій також перетворюється на наставництво оператора вузла. Ментори будуть допомагати всім операторам вузлів і відповідатимуть за:

  • Будьте в курсі випусків, новин і документації двійкових файлів
  • Догляд за каналами оператора вузла та допомога іншим із технічними проблемами та запитаннями
  • Допомога громаді з питаннями, пов’язаними з програмою делегацій

Дивлячись вперед

Найближчі місяці будуть напруженим і захоплюючим часом для спільноти Nym, оскільки Nym альфа-версія тестує NymVPN для запуску на ринок, який є першим комерційним продуктом, який працює в мікснеті Nym. Щоб цей інструмент конфіденційності працював, мережа операторів вузлів Nym має розвиватися децентралізовано та розосереджено. Але найголовніше, Nym хоче, щоб це зростання було органічним і добре стимулюваним для вузлів, одночасно окупаючи і заохочуючи спільноту надавати якісні послуги.

Приєднуйтесь до спільноти Nym

Discord // Telegram // Element // Twitter

Приватність любить компанію

English //中文// Русский // Türkçe // Tiếng Việt //日本// Française // Español // Português // 한국인

--

--