Nasveti za prodajo zlatega nakita

Odkup-zlata.net
Aug 21 · 4 min read

Odločili ste se za prodajo ali zastavitev svojega zlatega nakita. Morda ste nakit podedovali, morda ste se svoje zbirke zlatega nakita, zbrane skozi leta enostavno naveličali, v vsakem primeru pa se na njej le nabira prah. Najbolje, kar lahko v tem primeru naredite je, da zlate predmete, ki vam ne predstavljajo sentimentalne vrednosti enostavno prodate in zanje prejmete gotovino, s katero si privoščite nekaj, kar vam bo predstavljalo veselje. Sedaj se najbrž sprašujete, koliko je vaš zlati nakit sploh vreden, kolikšna je cena za odkup zlata, kje v bližini svoje doma lahko prodate ali zastavite zlato in kakšen je sploh postopek prodaje zlata, odgovore na kar vam pri Odkup-zlata.net ponujamo v nadaljevanju članka.

Ne ravnajte emocionalno

Če ste se iz kakršnih koli razlogov odločili prodati zlati nakit, ki ima za vas visoko sentimentalno vrednost, se zavedajte, da vaši osebni občutki do zlatega nakita ne dodajo k njegovi vrednosti. Prav tako se lahko pri določitvi vrednosti zlata nakit razstavi, v primeru, da ima dodane drage kamne ali diamante, saj se vrednost zlata določa posebej od vrednosti dodatkov. Če želite hitro priti do gotovine, pri tem pa ne želite izgubiti ali poškodovati svojega zlatega nakita, razmislite o njegovi zastavitvi. Tako boste lahko v določenem obdobju zlato odkupili nazaj v vašo last, v času zastavitve zlata pa bo popolnoma na varnem. Pri zastavitvi ali odkupu zlata Ljubljana vam lahko pomagamo v odkup-zlata.net kjer odkupujemo zlate predmete po najvišjih dnevnih odkupnih cenah zlata v vsej Sloveniji.

Poiščite zaupanja vrednega kupca

Morda se vam zdi, da je prodaja zlatega nakita direktno stranki najlažja. Oddate oglas, javi se zainteresiran kupec, ki ponudi dobro ceno za vaše zlato in zadeva je rešena. Naj vam pri Zastavljalnici in odkupu zlata Ljubljana povemo, da temu ni tako. Za en oglas se vam lahko javi neverjetno veliko številko zainteresiranih kupcev, ki bi zlati nakit želeli videli v živo in vam zanj ponudili smešno nizko ceno. Pri tem vam bo morda konstantno zvonil telefon, pri srečanju s potencialnimi kupci pa boste morali biti zelo previdni, saj gre navsezadnje za vredno zlatnino, ki je po pošti zaradi možnosti goljufije pač ne morete pošiljati. Tako vas bo pot lahko vodila po vsej Sloveniji, pri čemer boste po lovu za najboljšo kupčijo imeli še veliko potnih stroškov. Pri odkupu-zlata.net Ljubljana lahko ves postopek uredite po pošti, na hiter in enostaven način in po najvišjih dnevnih cenah zlata. Pri prodaji v lastni režiji se lahko zgodi tudi, da mesece ne boste prejeli nobenega klica glede odkupa zlata. Najbolje je, da se izognete težavam in poiščete zaupanja vrednega odkupovalca zlata, ki se bo zadeve lotil strokovno. Za najvišje dnevne cene zlata se obrnite na odkup-zlata.net .

Spoznajte vrednost svojega zlata

Pred obiskom odkupovalca zlata poskusite sami oceniti vrednost svoje zlatnine, kar vam bo pomagalo pri postopku prodaje ali zastavitve zlata. Najprej preverite koliko karatov ima vaše zlato, kar je večinoma označeno z žigom na sami zlatnini. Žig lahko najdete na notranji strani prstanov, na zaponkah zlatih zapestnic, zlatih uhanov, zlatih verižic, zlatih zapestnic, zlatih ur in na zadnjih straneh zlatih brošk.

Nato zlatnino stehtajte, lahko tudi z navadno kuhinjsko tehtnico, saj gre za ugotavljanje približne vrednosti. Natančneje bodo v postopku določanja vrednosti zlatega nakita zlatnino stehtali v odkupovalnici s profesionalno tehtnico zlata. Pri tehtanju doma bodite pozorni, če ima zlat nakit vgrajen kak dragi kamen ali kakršen koli dodatek, ki ni zlat, saj je v tem primeru za cenitev vrednosti zlata potrebno odšteti težo le-teh. Dnevne odkupne cene zlata lahko preverite na spletu, pri čemer

za določitev vrednosti svojega zlata to vrednost pomnožite z njegovo težo. Ker ponujamo odkup ali zastavitev zlata po zagotovljenih najvišjih dnevnih cenah zlata, so podatki o dnevnih odkupnih cenah zlata objavljeni na naši spletni strani odkup-zlata.net

Ali je nakit starejši od 20 let?

Pri določitvi vrednosti zlatega nakita se upošteva tudi njegova starost, saj je starejši nakit lahko ovrednoten kot vintage ali kot starina, seveda v primeru da ni bil del množične proizvodnje. Zlato se lahko proda, zastavi ali odkupi v vsakem primeru, če se pa zlatnina ovrednoti kot starina, lahko zanjo iztržite še kaj več.

Kakšen je postopek odkupa zlatega nakita

Postopek odkupa zlata ali zastavitve zlata v odkup-zlata.net je precej preprost. Naš cenilec bo ocenil vrednost vašega zlata in vam pripravil brezplačno neobvezujočo informativno pogodbo za odkup ali zastavitev zlata, za kar vam zagotavljamo najvišje dnevne odkupne cene zlata. Pri odkup-zlata.net lahko zastavite ali prodate vso svojo zlatnino, torej različne vrste zlatega nakita, zlate sponke in broške, zobno zlato, zlate ploščice, zlate lističe, zlate palice, zlate kovance in različno poškodovano zlato. Za zastavitev ali prodajo zlata smo vam na voljo osebno v naši poslovalnici na Baragovi 7A v Ljubljani, na elektronskem naslovu info@odkup-zlata.net in na brezplačni telefonski številki 080 48 44.

Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade