Care este pretul pentru campanii de Google Adwords?

Totul depinde de disponibilitatea ta de a investi in promovarea afacerii tale din mediul online.

Sa pornim de la premisa ca ai un magazin online in orice nisa si iti doresti sa il promovezi eficient, chiar daca nu dispui de un buget foarte mare pentru promovare.

Lunar, trebuie sa stabilesti cat iti doresti sa investesti in campaniile de Google Adwords, iar suma minima pentru a se ajunge sa ai zilnic un buget decent este de aproximativ 250 euro. Acesti bani sunt doar cei care vor merge catre Google pentru plata campaniilor tale.

Tine cont si de faptul ca Google depaseste uneori bugetul zilnic alocat cu aproximativ 10%, lucru care se poate compensa in zilele urmatoare, insa este bine sa ai o marja de eroare.

Daca pana acum nu ai mai lucrat cu campanii de Google Adwords, este posibil sa iti fie destul de greu sa le setezi asa cum ar trebui.

Aici este momentul in care cel mai probabil vei avea nevoie de o agentie de marketing online.

Agentiile percep o taxa lunara de administrare a campaniilor, iar aceasta depinde de agentie si de modul in care aceasta isi valorifica serviciile.

Indicat este sa soliciti oferte de la mai multe agentii pentru a alege ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Pentru afacerile din mediul online aflate la inceput de drum, cel mai bine este sa ai un buget lunar de 400–450 euro pentru promovarea prin Adwords.

Poti incepe promovarea si pe cont propriu cu un buget de 200 RON, dar presupun ca iti doresti rezultate…

Concluzii:

  • Ai nevoie de 250–275 euro/luna pentru plata campaniilor de Google Adwords
  • Aproximativ 100–150 euro/ luna pentru taxa de administrare perceputa de agentii.

Evident, daca bugetul este mai mare sau in functiie de nevoile tale, bugetul si taxele lunare pot varia.

Aici am realizat doar un scurt studiu orientativ pentru a avea o idee despre cum poate functiona colaborarea ta cu o agentie de marketing online.

Ai grija ca atunci cand alegi agentia! Lucreaza doar cu cele certificate Google Adwords!