41 år. Grattis, du blev i alla fall äldre än världens längsta ökenvandring.

40 år, så länge vandrade israeliterna ledda av Moses från Egypten och till Kanans land. (Israel)

Orimligt länge kan man tycka med tanke på hur nära dagens Israel faktiskt ligger Egypten, men så är det också Moses själv som skrev sin reseberättelse i kapitlet i bibeln som kallas Exodus. Kanske överdrev han en smula.

Under dessa 40 år lyckades Moses till en början dela på röda havet så att israelerna kunde fly från en blodtörstig Egyptisk arme av slavdrivare (israelerna var slavar i Egypten). Efter det lyckades han peppa sitt stackars folk att fortsätta sin vandring i fyra decennier och tog även emot guds tio budord uppe på ett berg helt själv.

Vi säger som sagt inte att det inte är sant. Men kanske lite överdrivet. Hur som helst är det en riktigt spännande berättelse så, never question a good story…

— — —

Du blev i alla fall äldre än.. är en ge-bort-bok för dig som ska gå på födelsedagskalas. Hoppas vi. Den är inte klar ännu. Så för att få tummen ur, so zu sagen 🇩🇪, är vi (Johan Thornton och Anders Ekman) med i #blogg100 och ska försöka skriva de 100 historier som behövs under 100 dagar. Hehehehe.

Och boken då.. jo. Den kommer att innehålla 100 berättelser om döda historiska personer eller försvunna fenomen. Det kan vara exempelvis författare, politiker, stilikoner, sportstjärnor, modeskapare, skådespelare, eller musiker — eller lagar, rekord eller något annat som inte finns längre. Respektfullt och, där det passar, med glimten i ögat. En liten påminnelse om livets förgänglighet och vikten av att ta vara på varje dag, månad och år.

Like what you read? Give I alla fall äldre än a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.