45 år. Grattis, du blev i alla fall äldre än Sveriges hårdast arbetande fotbollsspelare.

Fotbollsspelaren och VM-hjälten Klas Ingesson blev 44 år.

Efter att ha slagit igenom som enormt slitstark och löpvillig mittfältare i IFK Göteborg och var tidigt given i det svenska fotbollslandslaget. Men trots en gedigen proffskarriär i Belgien, Frankrike, Holland och Italien är Ingesson mest känd för att ha varit del av det svenska lag som tog brons i VM 1994.

Många gånger presenterades Ingesson som värsta hårdingen, som slet på fotbollsplanen när han jobbade och sedan slet med sågmaskinen i skogen då han var ledig — alltid med ett halvt kilo snus under läppen.

Efter att han lagt skorna på hyllan fortsatte Ingesson som tränare i bland annat Elfsborg, där han på grund av den cancer han diagnosticerats med 2009 ibland satt i rullstol och dirigerade sina spelare. Han slutade som tränare bara några veckor innan han gick bort, 2014.

Den självbiografi han släppte strax innan han gick bort hette ”Det är bara lite cancer”.

— — —

Du blev i alla fall äldre än.. är en ge-bort-bok för dig som ska gå på födelsedagskalas. Hoppas vi. Den är inte klar ännu. Så för att få tummen ur, so zu sagen 🇩🇪, är vi (Johan Thornton och Anders Ekman) med i #blogg100 och ska försöka skriva de 100 historier som behövs under 100 dagar. Hehehehe.

Och boken då.. jo. Den kommer att innehålla 100 berättelser om döda historiska personer eller försvunna fenomen. Det kan vara exempelvis författare, politiker, stilikoner, sportstjärnor, modeskapare, skådespelare, eller musiker — eller lagar, rekord eller något annat som inte finns längre. Respektfullt och, där det passar, med glimten i ögat. En liten påminnelse om livets förgänglighet och vikten av att ta vara på varje dag, månad och år.

Like what you read? Give I alla fall äldre än a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.