46 år. Grattis, du blev i alla fall äldre än världens äldsta körkortsbluff.

Från början av 70-talet och fram tills april 2017 körde ”Reckless” Mary Burke, 71 år gammal utan körkort. Det vill säga 45 år bakom ratten utan att ha tillåtelse.

Det ska dock sägas att Mary Burke var en försiktig förare (sitt smeknamn till trots) och lyckades hålla sig undan lagens långa arm för det mesta. För ungefär 15 år sedan fick hon dock en bot för att hon kört för fort. Polisen märkte dock inte att kvinnan körde med ett förfalskat körkort, samma förfalskade körkort hon haft hela sin karriär bakom ratten.

När hon fastnade i en rutinkontroll hos sheriffen i Dumbarton, USA där hon bodde förra året uppdagades äntligen bluffen av en mer noggrann polis.

I domstolen sa Mary Burke till domaren att ”I was very stupid. I’m very sorry about it.”

Domaren sa att han aldrig varit med om något liknande.

— — —

Du blev i alla fall äldre än.. är en ge-bort-bok för dig som ska gå på födelsedagskalas. Hoppas vi. Den är inte klar ännu. Så för att få tummen ur, so zu sagen 🇩🇪, är vi (Johan Thornton och Anders Ekman) med i #blogg100 och ska försöka skriva de 100 historier som behövs under 100 dagar. Hehehehe.

Och boken då.. jo. Den kommer att innehålla 100 berättelser om döda historiska personer eller försvunna fenomen. Det kan vara exempelvis författare, politiker, stilikoner, sportstjärnor, modeskapare, skådespelare, eller musiker — eller lagar, rekord eller något annat som inte finns längre. Respektfullt och, där det passar, med glimten i ögat. En liten påminnelse om livets förgänglighet och vikten av att ta vara på varje dag, månad och år.

A single golf clap? Or a long standing ovation?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.