58 år. Grattis, du blev vi alla fall äldre än 41-åringen.

Den 28 februari 1986 mördades Olof Palme och Sverige förändrades för alltid. För Christer Pettersson skulle det dröja drygt två år innan, mordet kom att förändra även hans liv.

I december 1988 greps Pettersson, eller 41-åringen som han kallades i början, och dömdes av Stockholms Tingsrätt för mordet på Olof Palme. Han friades av Svea Hovrätt men hålls fortfarande för sannolik gärningsman av många privatspanare mycket på grund av att han pekades ut av Lisbet Palme, det främsta vittnet till mordet.

Fler “bevis”? Han var i närheten samma kväll. Han hade dödat förr.. i samma kvarter dessutom. 1970 stack han ner en man som han krockat med på Kungsgatan. Och enligt Gert Fylking, a.k.a. Juckarhunden, erkände Pettersson mordet på Palme för honom.

Hur det verkligen var med den saken får vi nog aldrig veta. Christer Pettersson dog nämligen av skallskador till följd av ett epileptiskt anfall i september 2004. 57 år gammal.

Dåvarande statsminister Göran Persson kommenterade dödsfallen. “Det är ett tragiskt liv som nu har kommit till sin ände.”

— — —

Du blev i alla fall äldre än.. är en ge-bort-bok för dig som ska gå på födelsedagskalas. Hoppas vi. Den är inte klar ännu. Så för att få tummen ur, so zu sagen 🇩🇪, är vi (Johan Thornton och Anders Ekman) med i #blogg100 och ska försöka skriva de 100 historier som behövs under 100 dagar. Hehehehe.

Och boken då.. jo. Den kommer att innehålla 100 berättelser om döda historiska personer eller försvunna fenomen. Det kan vara exempelvis författare, politiker, stilikoner, sportstjärnor, modeskapare, skådespelare, eller musiker — eller lagar, rekord eller något annat som inte finns längre. Respektfullt och, där det passar, med glimten i ögat. En liten påminnelse om livets förgänglighet och vikten av att ta vara på varje dag, månad och år.

Like what you read? Give I alla fall äldre än a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.