Запознайте се с Луиc Кюнде, консултант на Keep

Oleg Bolgarin
4 min readAug 28, 2020

--

Имаме невероятен късмет и искрено се радваме да ви представим Луиc Кюнде, новият консултант в екипа на Keep.

Няколко години Луис работеше в крипто индустрията и стартира два проекта едновременно, специализирани в използването на блокчейн технологиите — Stampery и Aragon. Проектът в Арагон даде възможност да се разгърне пълният потенциал на използването на блокчейн технологията за управление на бизнес процесите на различни компании поради своята откритост и контролируемост. На практика подобен иновативен подход оптимизира процеса на вземане на решения, разширява възможностите за управление, отключва потенциала на децентрализираното счетоводство, позволява на кълп-финансирането и много други.

Луи влезе в топ 30 на Forbes под 30 и MIT Technology Review в топ 30 под 30 новатори. Той силно вярва, че децентрализираните системи наистина могат да донесат положителни промени в света.

Радваме се да го приветстваме тук и ви даваме възможност да научите повече за това, което мисли за консултации по проекти като Aragon и Keep Network.

Разкажете ни малко за вашата история и вашите интереси в тази област на дейност.

Започнах да работя с отворен код, когато бях на 12 години, предимно поради факта, че ми беше интересно да разбера как група хора, които не се познават, могат да разработят софтуер и да го разпространяват безплатно на цялата общност. За мен целият този процес изглеждаше наистина много удивителен и дори революционен.

На 15-годишна възраст се запознах със света на стартъпите, създадох няколко компании. Последният е Stampery. През 2011 г. прочетох WP от Сатоши Накамото и бях истински изумен. Философията, политиката и мениджмънтът винаги са ме интересували, така че културата на cypherpunk и blockchain технологиите са ми много близки.

Бихте ли ни разказали за проекта Арагон и какво предлага на хората?

Проектът Aragon е децентрализирана платформа за управление, изградена на върха на Ethereum. Можете да го възприемете като обща операционна система за обикновените хора. Хората са в състояние да предоставят децентрализирано управление, заедно да вземат решения, да управляват активи, да поставят символи, да ги пускат за продажба … цялата тази функционалност е криптирана под формата на приложения в интелигентни договори, които могат да се променят периодично и актуализират във времето.

Какви проекти търсите? Кои харесвате и кои сте готови да подкрепите?

В този смисъл съм много селективен, защото съвестта ми предполага, че препоръчването на какъвто и да е проект води до високи рискове за репутацията. Винаги търся проекти, свързани с крипто света. Интересувам се от проекти, които популяризират философията “cypherpunk”, които могат да превърнат една идея в реалност. Не подкрепям проекти, свързани с традиционния свят, с който сме свикнали. За мен също е много важно да се уверя, че моите възгледи са близки до лидера (ите) на подобни проекти, защото докато продължава цялата тази „криптовалута“, много лесно се поддавам на алчността. Затова търся онези, чиято цел в живота не е свързана с постоянните доходи. Харесвам тези, които знаят как да слушат, защото обичам да ме чуват. В противен случай просто няма да имам стимул да съветвам нещо! Днес много новаци смятат, че знаят абсолютно всичко, така че тези хора не са лесни за намиране.

И накрая, търся проекти, близки до моята лична визия за света, която ние се опитваме да пресъздадем. Именно към тях душата ми е по-близка и се опитвам да помогна на всички, които мога.

Можете ли да посочите по-конкретно това, което ви привлече в проекта Keep?

Спомням си, че Мат Луонго ме изпрати по имейл на 31 юли и ме покани да говоря за проект, за който той мислеше навремето. По време на диалога той ми разказа за проекта Keep, като ме попита дали е интересен за мен.

Едно от предизвикателствата, с които се сблъсквам в пътната карта на проекта в Арагон, е осигуряването на сигурен достъп до криптирано съхранение на данни. Проектът Keep ми се стори част от решението, което търсех, така че бях много щастлив да чуя за него!

Накрая, след като се срещнах лично с Мат на конференцията на Devcon, ясно разбрах, че искам да посъветвам екипа. Наистина рядко се случва, когато срещнете страхотен екип със също толкова готин, приятен и мотивиран лидер.

Разкажете ни малко за общността, която Арагон е привлякла и защо е наистина важна?

В новата ера с отворен код всички проекти се управляват от общността, така че тази общност е всичко за нас! В случая с проекта в Арагон, общността започна да дава обратна връзка по-рано, както и да прави свои собствени предложения по много аспекти, включително спецификата на използването на софтуера. Времената, когато подходите за организиране на който и да е проект са били ограничени, вече са минали и тогава само няколко души наистина могат да участват. Благодарение на новите възможности, интерактивните инструменти за комуникация онлайн, отворен код и маркери, днес е възможно да се обединят хиляди различни хора, обединени от единна визия и задачи на проекта. Колективното мислене е друг ключов аспект. Например, как можете да повишите нивото му, за да организирате по-добър процес на вземане на решения? Сега работим върху отговора на този въпрос.

Как проектът Keep може да допринесе за вашата общност?

Мисля, че в случая с проекта Арагон всичко е много ясно: ние наистина се интересуваме от разбирането как можем да осигурим сигурен достъп до криптирани хранилища за данни. Сигурен съм, че приложението, което създадохме, ще бъде истинска „бомба“, толкова необходима за проекта Арагон. Потенциалът на такова приложение ще бъде неограничен, защото самият проект включва много неща, които не трябва да бъдат публично достояние.

Какво смятате да правите след проекта Арагон?

Внедряване на Mainnet! След разработването на ядрото на Арагон, децентрализираното приложение за управление на организации от този проект ще бъде готово за интеграция в Mainnet, което трябва да се случи още в началото на 2018 г. Наистина го очаквам и можете да прочетете за всички етапи на разработване на проекти тук: https://github.com/aragon.

Източник: https://blog.keep.network/introducing-keep-advisor-luis-cuende-39c606999e41

Открийте повече

Ако искате да знаете повече информация за Keep Network, тогава:

Следвайте ни в Reddit.

Вижте нашият WP.

Вижте нашият бизнес план.

Абонирайте се за актуализации по имейл.

Следвайте ни в Twitter.

--

--