Bysykkel blir Bisykkel under Pride

Under navnet “Oslo Bisykkel” setter Oslo Bysykkel Pride i fokus byen rundt.

Oslo Bysykkel er partner med Oslo Pride under årets store feiring av skeiv kjærlighet. Initiativet skal hjelpe besøkende med å komme seg fra a til b og til festivalens mange eventer. Samtidig er bysyklene med på å fargelegge Oslo de ti dagene festivalen pågår. Oslo Bysykkel blir Oslo Bisykkel fra 23. juni til 2. juli, og tilbyr et Ride with pride abonnement til 129 kroner, gyldig i festivalens tidsrom. Inntektene går i sin helhet tilbake til FRI, organisasjonen bak Oslo Pride.

50 av syklene omprofileres i samme periode med kunstverk av kreatører fra det skeive kunstnermiljøet i Oslo. Bisyklene vil synes i hele byen og samarbeidet har som mål å skape bevisstgjøring rundt festivalen, og hva den står for. Oslo Pride er Norges største skeive arrangement, og jobber for å støtte opp om marginaliserte grupper i LGBTQI-miljøet, og om retten til å være nøyaktig den man er! Prosjektet er initiert av det kreative byrået ANTI og er brakt til liv ved hjelp av en rekke samarbeidspartnere, blant annet Urban Infrastructure Partner Tight, Telia, Clear Channel Norge, Heydays og Helseutvalget.

Det er noen år siden vi begynte å leke med tanken om å gjøre bysyklene om til bisykler for å feire LGBTQ-miljøet, og det er veldig kult at det nå faktisk ruller bisykler rundt omkring i Oslos gater. Det kanskje aller beste har likevel vært å se responsen, engasjementet og innsatsen fra alle samarbeidspartnerne, helt fra vi pitchet idéen til i dag. Det sier mye, og lover godt for byen vår, sier teamet bak den opprinnelige idéen, Sondre Røe og Emil Hafslund i ANTI.

Oslo Pride var umiddelbart positive da ønsket om et samarbeid ble formidlet.

-Oslo Pride er stolte av at Bisyklene kommer ut av skapet! Initiativet Oslo Bisykkel er et viktig ledd i å synliggjøre kjønn- og seksualitetsmangfoldet, og er med på å fargelegge byen vår i alle regnbuens farger. Vi gleder oss til å bli kjent med de nye bisyklene, sier Yonas Bennour, nestleder i Oslo Pride.

Med kampanjen Oslo Bisykkel vil de som bor i Oslo kunne oppleve bysykkelanlegget på en ny måte, og besøkende til Oslo vil få en fin mulighet til å benytte seg av tjenesten.

Oslo Bysykkel er stolte av å identifisere seg med mangfoldet som finnes i Oslo, og med Oslo Pride sine verdier. Bysykkelsystemet skal være dynamisk, og skal reflektere Oslo og de som bor og ferdes der. Likt Oslo Pride handler bysykkel om frihet, glede og lik tilgang til byen for alle.

“Pride er en viktig del av Oslos identitet, og det føler vi i all beskjedenhet at Oslo Bysykkel er også. Pride viser gleden i å være seg selv — hele veien og i full blomst. Bysyklister kommer i alle farger, fasonger, antrekk og kjærlighetsvarianter. Under Pride får også selve syklene vist litt mer mangfold, det gleder vi oss veldig til”, sier CEO i Urban Infrastructure Partner, Axel E. Bentsen.

Urban Infrastructure Partner, selskapet bak Oslo Bysykkel, ønsker å ta del i flere arrangementer som berører byen slik Pride gjør i fremtiden.Abonnementet Ride with pride kan kjøpes på oslobisykkel.no. Deretter kan man lokalisere, låse, og låse opp syklene med Oslo Bysykkel-appen, eller med telefonnummer og pinkode.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Oslo Bysykkel’s story.