Торгівля синтетичними активами на Oikos. В чому суть?

Popel Mariia
3 min readMay 24, 2020

--

Децентралізовані кріптовалютние біржі це окрема каста платформ почитали справжню кріптовалютную філософію — анонімність і відсутність проміжних ланок між контрагентами. Ці біржі відображають всю справжню суть, яку переслідували перші кріптовалютние ентузіасти. Свобода, відсутність контролю, саме цього так не вистачає сучасній людині, і не тільки у фінансовому середовищі.

Такі платформи дозволяють обмінюватися криптовалюта безпосередньо за допомогою смарт-контрактів. Там немає підтвердження особи або якоїсь третьої сторони. Децентралізовану платформу ніхто не контролює і може диктувати вам правила. Але є проблема, таких платформ дуже і дуже мало. Державне регулювання кріптовалютного сектора стало руйнувати децентралізовані засади новоствореної фінансової середовища. І її розвиток в основній своїй масі згорнуло трохи в іншу сторону.

Безумовно дану ситуацію необхідно виправляти. На тлі фінансової несвободи і тотального контролю з боку державних служб переміщення фінансів населення нам терміново потрібні сервіси сприяють анонімності і конфіденційності користувачів.

Проект Oikos ставить собі за мету створення вельми цікавою платформи. Oikos працює над впровадженням технології DeFi в мережу Tron. Що це означає для нас з вами? А то, що Oikos створює децентралізовану платформу з обміну криптовалюта і функціонуватиме вона на базі блокчейн Tron. Це дуже хороша новина. В умовах складної економічної обстановки і загальної просадки ринку, команда Oikos створює дійсно потрібний проект з доробком на майбутнє, що не переслідує швидкої економічної вигоди і в повній мірі відображає кріптофінансовую політику даної індустрії.

Якщо по суті, то Oikos створює не просто децентралізовану біржу, а децентралізовану біржу з можливістю торгівлі синтетичними активами. Це реально потужно!

Створивши платформу на базі мережі Tron, Oikos запускає внутрішній токен OKS, який буде виступати заставним токеном для забезпечення випускається синтетичного активу. Синтетичний актив це актив, який надає користувачеві доступ до різних базових активів, без необхідності володіння базовим активом. При цьому зберігаючи ціну базового активу. Це може бути синтетичне золото, синтетичне срібло, нафту, діаманти, біткоіни, долар, євро. Все що завгодно.

Ви розумієте який потенціал у цієї геніальної ідеї. Вона і просто і чудова одночасно. Oikos відкриває для трейдерів та інвесторів абсолютно нові перспективи. Звичайно ж в разі реалізації проекту. Але є ідей, є команда, і є перші успіхи. Думаю все вийде.

Наприклад ви хочете створити синтетичний євро sEUR. Для цього у вас має бути якесь кількість токенов OKS. Ви блокує OKS через смарт-контракт в якості застави, у розмірі 800%. Смарт-контракт перевіряє розмір вашого застави і еквівалентно закладеної пропорції випускає sEUR, а ваш борг направляє до реєстру боргів. Можливо звучить це складно для розуміння, але ця тема варта того щоб в ній розібратися. Дуже рекомендую вивчити офіційний документ.

Oikos створює не просто децентралізовану біржу, а цілий децентралізований сервіс по використанню фінансових інструментів. Щоб ви зрозуміли всі переваги даної платформи, уявіть, що ви анонімно купуєте цінні папери великої компанії і золото. Так, Oikos пропонує не сам актив — акцію або золото, а його синтетичний аналог. Але яка різниця, якщо вже багато років на фондовій біржі торгують не сировиною в натурі, а різними деривативами. Це нормальна практика, цифрова економіка, а Oikos привносить в цю економіку децентралізацію, а значить чесність і прозорість. Немає проміжних ланок, з усіма угодами здійснюються безпосередньо, а дотриманням зобов’язань стежить неупереджений і пильний сматр-контракт.

Якщо ви зайдете на офіційний сайт, то знайдете там посилання на офіційні соціальні мережі і документи. Активність проекту ще не висока, команда тільки на початку свого шляху, але я впевнений, що така ідея повинна бути втілена в життя і сподіваюся, що ми скоро в повній мірі зможемо користуватися інструментами Oikos.

Всі напрацювання проекту є у відкритому доступі на Github.

Офіційні контакти проекту:

Автор:

Bitcointalk username: olimp11

Bitcointalk profile: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2712944

--

--