Continua marsul

Am scris anterior un articol introductoriu la temele si tehnicile PSD.

Ce observ in ultimele 3 saptamani e ca temele continua a fi implementate destul de in forta iar vocile PSD au roluri clare.

Temele observate de mine sunt: normalitate, nationalism, ocult, tehnocrat, Soros, DNA.

Ex Dragnea: “roman normal” — 2 teme dintr-un foc. Teme foarte eficiente in a ajunge la un spectru cat mai larg, Dragnea evocand in discurs si diverse medii socio-economice (profesori, oameni de afaceri etc..).

Ex Olguta: “normalitate” prin crestere de venituri (salarii, pensii). Imi este evident ca programul PSD este extrem de important si foarte probabil PSD nu se va abate de la el, pentru ca este vorba de credibilitatea lor electorala. Deci in caz de derapaje de executie bugetara probabil vom vedea alte masuri decat cele de renuntare la punctele programului, gen impozitare progresiva, reducere cheltuieli de capital (infrastructura).

Ex Tariceanu: vocea clasica a coalitie impotriva unei teme importante si anume DNA. Sau cea mai buna aparare este contraatacul.

Ex parlamentar PSD: sau din nou cea mai buna arma este contraatacul, precum si tehnica de a nu te opri.

Ex Guvern: aici am o teorie interesanta despre lupta pro/anti-coruptie: la prima vedere pare o miscare proasta daca se reduc salariile la cei ce colecteaza taxe, in special din perspectiva tintei ambitioase de deficit bugetar: 2.98%. Dar poate se intampla de fapt altceva: reducand salariile →crestere tentatia si realizarea coruptiei la nivel inspectori →creste coruptia la nivel mic si micro →se instaleaza treptat o mentalitate la nivel inspectori, respectiv mici firme ca nimic nu s-a schimbat, ca mica coruptie e normala in tara asta →acest lucru atinge comportamentul unui nr foarte mare de oameni ce il vor propaga mai departe →astfel baza electoratului PSD ramane solida sau chiar creste →Cine sa voteze cu o alternativa cand se simt prinsi in sistem? Asta e Romania! vor zice deci vor vota in consecinta. Nota: scaderea sporului poate fi compensata de mana larga a dnei Vasilescu.

Din punct de vedere tehnici ce observam:

  • consistenta ramane solida, marsul continua: “nu te opri” e unul din tehnicile folosite atat de light cat si de dark side :)

Un ex recent este initiativa dlui Nicolae de gratiere a coruptilor

  • disonanta cognitiva este in continuare folosita (Ex Dragnea ce intr-un interviu ataca multinationale, in altul zice ca nu are nimic contra lor),
  • identificarea (prin tema normalitatii),
  • organizarea PSD (foarte puternica din pmdv in ciuda zvonurilor lansate de frictiuni, inclusiv de Ponta)
  • “scrie istoria” e iar folosita intens: vezi legea anti-proteste pentru care s-a invocat hilar manifestarile anti-romanesti din Tinutul secuiesc. Dar enuntarea suficient de vaga a legii o face un instrument foarte bun si pentru alte proteste →#rezist de ex
  • “nu recunoaste ca ai gresit” — asta o vedem non-stop.

Sunt curios ce mai au in master plan din pdv miscari politice.

Pe partea de opozitie, lucrurile s-au linistit fantastic.

Cred si eu ca cei din strada simt nevoia de a se organiza intre ei, pt ca nu au incotro. Simplu. Intrebarea este cum faci sa lupti cu asa masinarie ce nu se opreste? Pt ca sistemul actual de guvernare clar faciliteaza PSD →ei activeaza ca si cum populatia le-a dat un cec in alb sa faca ce vor 4 ani, ceea ce GRESIT. Cred ca ne trebuie referendum cat mai repede

Like what you read? Give Sotha a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.