Repeta, repeta, repeta

PSD continua influentarea opiniei cetatenilor. Cum face asta? Repetand povestea lor, temele centrale ale sistemului de persuasiune pe care il aplica deja de cativa ani prin vocile sale centrale. Povestile recente:

  • Polinomul “multinationale — straini — tehnocrat” loveste din nou, tema reluata agresiv de Dragnea. Desigur totul e repetat continuu, inclusiv prin alte voci (Tariceanu fiind una din vocile ce a primit aceasta sarcina, probababil datorita si cunostintelor economice, organizatorii alocand voci in functie de ce atribute au — strategii PSD, interni sau israelieni, oricum nu conteaza, sunt foarte organizati si vicleni).
  • “Nu am gresit cu OUG 13" — asa cum am spus in postul detaliat anterior este foarte important sa nu recunosti ca ai gresit. Desi foarte multe voci interne si externe oficiale au subliniat problema de fond a OUG 13 (dezincriminare abuz in serviciu sub 200 mii lei sau pentru emiterea de acte normative sau limitarea denuntului la 6 luni!), vocile PSD continua sa minimizeze (a fost o problema de comunicare) si sa valideze initiativa (Grindeanu zice ca nu a facut nimic ilegal si ca ordonanta era doar transpunerea observatiilor Curtii Constitutionale). Ce nu spune Grindeanu este ca niciodata CCR nu a cerut limita de 200 mii lei si dezincriminarea privind emiterea de acte normative. OUG 13 continea si niste prevederi legate de consumul de alcool, medicamente, plus alte mici detalii de procedura juridica, ce respectau indicatii CCR. Dar de ce sa intri in detalii? mai bine tii povestea simpla si preiei din detalii ce iti convine, de unde rezulta vorbele lui Grindeanu: “Guvernul a actionat legal…fondul problemei raman deciziile CCR”. Lumea prefera sa auda doar atat, nu vor sa ii doara capul sa citeasca nici macar randurile de mai sus :)
  • Nationalismul ramane prezent agresiv si desigur subtil. Rog liberalii, progresistii, rationalii sa combata urmatoarea poveste: angajarea Cristinei Neagu la CSM Bucuresti (deci din bani publici!) cu 300 de mii de euro pe an! Povestea e simpla: aducem romani in Romania, aducem talentul inapoi in tara! Subtilitatea e mai grozava: aducem un simbol tanar inapoi sa atragem tinerii de partea noastra iar in acelasi timp oferim circ si paine la oameni exploatand agresiv tema nationalismului, nostalgiei. Desigur Firea isi atribuie acest merit, incet incet isi formeaza imaginea de candidat la presedentie: o romanca puternica, ferma, dura, ce crede in valorile nationale, in unicitatea romanilor. De asemenea fac pariu ca in 3 ani Cristina Neagu va fi una din echipa de voci ce o va sustine pe Firea la presedentie ;)(este tehnica reciprocitatii, faci un favor acum si in viitor il vei primii inapoi). Va invit sa combateti rational asta, sa convingeti pe cei ce aproba aceasta decizie. Credeti ca oamenii care sunt de acord cu povestea PSD nu stiu ca 300 de mii sunt din bani publici? Stiti ce povesti isi spun de altfel foarte ironic si absurd: “lasa ma sa vina in Romania, din banii mei, ca oricum se fura in tara asta!” :) Uite cum as combate eu ca argumentatie: De ce Neagu va castiga la CSM dublu decat castiga in afara?! Exemplu cu ce se poate face cu 300k: renovari de scoli, sponsorizari olimpici romani, renovare centre de detentie, imbunatatire conditii de lucru functionari publici, sponsorizare programe socializare si recalificare oameni peste 50 de ani.

Deci la sfarsitul zilei, sutele de mii de oameni din strada sunt niste prosti care nici nu stiu pentru ce au iesit, niste romani instrainati, cu mintea fututa de tehnocratie, de calculatoare (ma astept ca una din temele viitoare sa fie lupta anti-tehnologie, in sensul ca vor face distincia intre tehnologia rea si cea buna). Fix ce le place celor care sunt sub vraja A3, RTV, PSD sa auda. Le reconfirma povestea, le spune cum se gandeasca. Pentru ca oamenii sunt intr-o stare de oboseala psihica si nu pot face un efort sa gandeasca, nu au curaj sa gandeasca. Prin urmare prefera sa lasa pe altii sa gandeasca, prefera sa accepte solutii simple la probleme complexe, prefera emotii simple — in special ura, violenta verbala.

Sunt sigur (daca omenirea va progresa) ca aceste tehnici vor fi clasificate din punct de vedere penal, datorita agresivitatii si cinismului prin care irosesc mintea umana. E o agresiune la fel ca agresiunea fizica, daca nu mai rau, pentru ca au un efect devastator asupra irosirii timpului, energiilor si calitatilor oamenilor. Dar oamenii vor continua sa accepte acesti lideri, aceste povesti. Sunt sigur ca undeva in sinea lor, vocea luciditatii si a bunului simt se aude, dar refuza sa o asculte. Sunt deprimati, dezamagiti, prin urmare nu pot accepta decat lideri cu care se identifica, lideri cu care se considera colegi in acest vortex existential, sau pe scurt “viata e grea mama, ce sa ii faci, facem si noi ce putem, lasa ca merge asa, si asa viata e scurta si murim”.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.