Παγωτομηχανές για το καλοκαίρι

Το νο1 προϊόν σε δημοτικότητα το καλοκαίρι, είναι σίγουρα το παγωτό! Πόσο μάλλον σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που η θερμοκρασία τις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού είναι σταθερά πάνω από τους 30c!

Πως όμως φτιάχνεται το νο1 γλύκισμα του καλοκαιριού; Τι μηχανήματα χρειάζεται για να παραχθεί αυτό το φανταστικό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους;

Μηχανήματα για παγωτό

Το παγωτό φτιάχνεται από τα ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται παγωτομηχανές. Αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες — τις παγωτομηχανές για soft ice και τις παγωτομηχανές για παγωτό βιτρίνας — παραγωγής.

Υπάρχουν αισθητές — και μεγάλες — διαφορές ανάμεσα στα 2 είδη παγωτομηχανών. Στην μεν πρώτη κατηγορία οι μηχανές είναι πιο απλές και παράγουν απλά 1 ή 2 γεύσεις από το γνωστό σε όλους μαλακό παγωτό χωνάκι.

Στη δεύτερη κατηγορία οι παγωτομηχανές σκληρού παγωτού παράγουν φρέσκο παγωτό για την βιτρίνα — εκεί δηλαδή όπου το βλέπει ο καταναλωτής και το επιλέγει ως «μπάλα» συνήθως.

Διαφορές ανάμεσα στις παγωτομηχανές

Οι διαφορές ανάμεσα στις 2 διαφορετικές κατηγορίες παγωτομηχανών είναι χαοτικές. Κατ’αρχήν, οι παγωτομηχανές παραγωγής παράγουν μόνο μια γεύση ανά κύκλο παραγωγής. Δε μπορούν δηλαδή να παράγουν 2 διαφορετικές γεύσεις, ταυτόχρονα. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η μια γεύση, που διαρκεί περίπου 10–15’ και μετά να αρχίσει η παραγωγή της δεύτερης.

Αντίθετα, οι παγωτομηχανές soft ice παράγουν 1 ή 2 γεύσεις ταυτόχρονα και προσφέρουν μαλακό παγωτό soft. Το παγωτό από τις μηχανές soft δε προορίζεται για βιτρίνα αλλά για επιτόπια κατανάλωση μόλις βγει από τη παγωτομηχανή, είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελάκι.

Το παγωτό βιτρίνας αντιθέτως μπορεί να συντηρηθεί για αρκετές ημέρες στη κατάψυξη και δεν είναι αναγκαία η επιτόπια ψύξη του.

Ποιο είναι καλύτερο παγωτό

Δεν υπάρχει καλύτερο παγωτό ανάμεσα σ’αυτά τα 2 διαφορετικά είδη παγωτού. Άλλοι καταναλωτές προτιμούν το μαλακό παγωτό γιατί έχει υψηλότερη θερμοκρασία και είναι πιο ήπιο ενώ άλλοι προτιμάνε την ποικιλία γεύσεων μιας βιτρίνας παγωτού και τις πολλές επιλογές που έχουν να επιλέξουν.

Με τη σωστή συντήρηση των παγωτομηχανών και τα 2 είδη παγωτού μπορούν να σερβίρονται φρέσκα και να έχουν καταπληκτική γεύση και υφή.

Εταιρείες με παγωτά

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες εταιρείες τόσο με διανομή παγωτού όσο και με μηχανήματα για παραγωγή παγωτού. Καινοτόμα εταιρεία στο χώρο του παγωτού με νέες μεθόδους παραγωγής καθώς και εξαιρετικές παγωτομηχανές, θεωρείται η εταιρεία FROZENBAR.

Οι εξαιρετικές — σε απόδοση αλλά και τιμή — επαγγελματικές μηχανές παγωτού της εταιρείας βρίσκονται σε κάθε κατάστημα εστίασης που θέλει να προσφέρει ποιοτικό παγωτό στους πελάτες του.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παγωτομηχανές FROZENBAR στη διεύθυνση http://www.frozenbar.gr/mixanespagwtou.html και να δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα.