Берое повали шампиона на Балканската лига

(pic:beroebasket.com)

Отборът на Берое Стара Загора спечели първия си мач от новия сезон в Балканската лига. В първата си среща от група “Астарозагорци спечелиха срещу шампиона на лигата Сигал Прищина с резултат 8671 точки, след като през миналия сезон загубиха всичките си 4 двубоя от този съперник. В зала “Общинска” играчите на Лобмир Минчев контролираха темпото на двубоя, играха по-добре в защита и успяха да спечелят първите 3 части, с което да си гарантират голяма разлика преди последните 10 минути . Шампионат на Косово пък направи доста грешки, заради което не успя да направи мача по-равностоен. Следващият мач на Берое в лигата ще бъде на на 18 октомври срещу Кожув, като гости, но преди това тази събота приемат отбора на Черно Море в първи мач от новия шампионат. Сигал пък ще се изправят в следващия кръг срещу отбора на Теодо в гостуване.

Гостите започнаха с по един кош на Боян Трайковски и Горан Връбнац за 4–0, но Берое обърна след кош на Стешан Тесия и тройка на Николай Николов. Трайковски я върна, а след това последваха няколко равенства в резултата, като последното беше фиксирано при 16–16 2 минути и 21 секунди преди края на първата част. Тихомир Желев вкара от далеч, Андрю Лоранс вкара кош, а Ники Николов отбеляза своята втора тройка, преди Джабари Хайндс да фиксира резултата след първите 10 минути при 2220 за Берое.

Фискин Ругова изравни резултата в началото на втората част, но последва серия от 8 безответни точки на старозагорци, които бяха дело на Шейн Гибсън и Омари Гудул. Хайндс спря “сушата” за своя отбор, но отново домакините вдигнаха оборотите и с нови два коша на Гибсън направиха разликата за пръв път 10 точки. Трайковски реагира с тройка, а Арън Джонс и Тесия продължиха силната серия за Берое и домакините поведоха с 45–27. Сигал се окопити и свали разликата до 10 точки при 45–35, старозагорци вкараха 4 безответни точки, но отново Боян Трайковски върна надеждите на отбора си с далечна тройка със сирената. Така след първото полувреме Берое имаше преднина от 11 точки при 4938.

Домакините започнаха силно и третата четвърт, като Тесия вкара тройка, Омари Годул един наказателен удар, а Гибсън продължи да показва добър мерник от разстояние с нови три точки за 56–38. Фисник и Гранит Ругова се разиграха и намалиха пасива си до 11 точки, но Берое не позволи да бъде свалена разликата, а даже успя да я увеличи още. Към добрите действия на чужденците се включиха Ники Николов и Пламен Алексиев и след 30 минути игра играчите на Любомир Минчев водиха с 7257.

Възходът на Берое продължи и през последната част , като при оставащи 7 минути и 19 секунди старозагорци поведоха с най-голямата си преднина от 21 точки при 7857. До края на срещата авансът на домакините падна на няколко пъти, но остана стабилен за крайното 8671, за тима от Стара Загора.

Берое вкара повече тройки 12 срещу 7, направи повече асистенции 1812, открадна повече топки 148 и направи по-малко грешки 1624.

За победителите всички играчи се появиха на терена, а петима от тях завършиха с двуцифрен точков актив. Шейн Гибсън беше над всички със своите 23 точки и стрелба 4/8 от тройката. Степан Тесия отбеляза 17, с по 11 са Арън Джонс и Омари Годул, който овладя и 9 борби. Николай Николов вкара 10, а с 9 точки и 6 аситенции е Пламен Алексиев.

За Сигал Прищина Боян Трайковски записа 22 точки и 6 тройки, с 11 е Джабари Хайндс, 10 има Гранит Ругова, а с по 8 завършиха Фисник Ругова и Малкъм Рет.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.