Берое се върна на победния път в Балканската лига

(pic:beroebasket.com)

Отборът на Берое Стара Загора се върна на победния път в Балканската лига, след като спечели срещу македонския Кожув Гевгелия с 91–85 точи. Двубоят се игра в зала “Общинска”, а преди него играчите на Любо Минчев бяха допуснали две поредни загуби в група “А”. Днешната среща премина на приливи и отливи, като домакините изиграха едно чудесно първо полувреме, в което успяха да поведат с 25 точки разлика, но през цялото второ гостите им дишаха във врата, като на няколко пъти се доближаваха опасно в резултата. След 6 изиграни срещи в групата старозагорци имат 4 победи, 2 загуби и заемат второто място, докато македонците са само с 1 успех, 5 поражения и са предпоследни. В следващия кръг Берое гостува на косовския Башкими, докато Кожув приема Куманово.

Първите минути на двубоя бяха за гостите, които дръпнаха с 6–2. Арън Джоунс, Николай Николов и Шейн Гибсън обърнаха до 11–6 след серия от 9 безответни точки. Последва нова силна игра на домакините, които чрез индивидуални акции на Пламен Алексиев, Омари Годул и Гибсън успяха да поведат с двуцифрен актив при 26–14. Лари Хол и Кениън МакНийл вкараха по една тройка и свалиха изоставането си до 6 точки, но старозагорци отговориха с нова силна серия от 8–2 и отново изградиха комфортен аванс, който след първата част беше при резултат 34–22.

Нещата за домакините стартираха отлично и през вторите 10 минути, когато с помощта на Степан Тешия, Тодор Тодоров, Тихомир Желев, Годул и Гибсън, те направиха серия от 17–4 и разликата им нарасна на 25 точки при 51–26. Гостите не се отказаха и тръгнаха да топят изоставането си, като с няколко успешни изяви на МакНийл, Андрей Цветковски и Миливое Мийович се доближиха до 51–40. След това последваха размяна на наказателни удари от двете страни, а Тешия и Николов отбелязаха по един път, но Мийович върна една точка, а след първите 20 минути Берое водеха с 56–42.

Подемът на македонците продължи и през третата част, а тя започна с кош на Александър Щерьов, който бе върнат от Тенчо Тенчев, но след това МакНийл и Мийович реализираха серия от 8 поредни точки и се доближиха до 58–52. Играчите на Любомир Минчев се окопитиха и в следващите няколко минути си върнаха двуцифрения актив, като с основна заслуга бе Арън Джоунс, който с няколко коша върна домакините в зоната на комфорта за 68–52. Това обаче се оказаха последните вкарани точки за “зелените” през тази част, защото до нейния край Лари Хол вкара тройка, Никола Джурашович кош, а Мийович наниза две стрелби зад дъгата, с което доближиха Кожув опасно за 68–63 след 30 минути.

Последната четвърт беше открита с успешна тройка на Тихомир Желев, Миливое Мийович вкара кош, но Шейн Гибсън също отбеляза отвъд дъгата. В следващите минути Николай Николов отбеляза две точки, но Лари Хол вкара три и македонският тим свали до 76–70. Статуквото се запази и разликата продължи да варира между 6 и 8 точки, преди Гибсън да я направи 9, а след това тя стигна и 11, въпреки че гостите я сваляха под 10 на няколко пъти до края на мача. Така победата остана за Берое, който спечели с 91–85 точки.

За домакините Шейн Гибсън отново се прояви и вкара 20 точки, включително и 4 тройки. Арън Джоунс също изигра солиден двубой и завърши с дабъл-дабъл, като вкара 18 точки и сграбчи 10 борби. Степан Тешия се включи чудесно от скамейката със 17 пункта и 8 овладени топки, 11 има Николай Николов, докато със 7 и 9 асистенции е Пламен Алексиев.

Миливое Мийович направи страхотен двубой за гостите, като се отчете с цели 31 точки, включително 8/11 от тройката и 9 борби. Кени МакНийл му партнираше добре с 21 и 8 завършващи паса, докато Лари Хол приключи с 11.

Like what you read? Give Veselin Mihailov a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.