Борбен Рилецо не успя да спре Енисей

(pic:lap.bg)

Рилски спортист изигра много добър мач срещу отбора на Енисей Красноярск, но това се оказа недостатъчно за победа. Самоковци допуснаха първа загуба в турнира на Фиба Европа Къп при резултат 85–81 в група “H”. В “Арена Самоков” двата отбора предложиха на зрителите много добър, оспорван и резултатен мач, в който победители излязоха гостите. Момчетата на Людмил Хаджисотиров се бориха дълго време и се държаха в срещата до последните две минути, когато руснаците направиха силна серия и така измъкнаха успеха. В следващия кръг от надпреварата на 26 октомври Рилски гостува на Сигал Прищина, но преди това има мач от първенството срещу отбора на Черно Море, като домакин, докато руснаците ще приемат турския Бюючекмедже ден по-рано.

Гостите тръгнаха по-добре в мача и набързо поведоха със 7–2 чрез Андрей Кошчеев, Василий Заворуев и Тони Тейлър. Еван Бройнсма намали с първа тройка, но Франк Елегар с кош, Алексей Вздихалкин с тройка и Андрей Кошчеев с още три точки направиха преднината на руснаците 15–7. Разликата отново стана 8 точки след първи кош и на Малий Уейнс, но Рилецо се активизира, като Бройнсма, Ненад Делич и Джеръл Симънс вкараха по един път за 13–17. Уейнс отново се разписа, а Данчо Бозов вкара на два пъти, като беше последван и от Дарин Иванов за 19–19. Малик Уейнс завърши с две точки в последната секунда на частта и оформи крайното 21–19 след първите 10 минути.

Гостите продължиха да имат лек аванс в началните минути на втората четвърт след размяна на кошове, като след тройки на Джеръл Симънс и Келвин Паркър Рилецо се доближи до 1 точка пасив. Заворуев вкара, но Душан Цветкович отбеляза три точки, Симънс изведе домакините напред за пръв път, преди Уейнс и Тейлър да вкарат и обърнат до плюс две. Франк Елегар също се разписа, но серия от 6 безответни точки за Рилски отново изведе домакините напред, преди Владимир Пичкуров да изравни пак резултата. До края на частта гостите направиха крехък аванс от точка и го задържаха за 40–39 след първите две части.

(pic:lap.bg)

Началото на третите 10 минути стартираха по-добре за руския състав, който чрез тройка на Владмир Трушкин и два коша на Андрей Кошчеев направиха серия от 7–0. Рилецо не се отказа и веднага реагира със своя серия, в която участие взеха Бозов, Делич, Паркър и Бройнсма, които обърнаха резултата до 51–50 в полза на Рилски. Мачът продължи да бъде оспорван, като често и двата отбора си сменяха водачествата, но малко по-съсредоточени се оказаха гостите, които с кошове на Трушкин, Заворуев и Игор Канигин направиха разликата 6 точки. Еван Бройнсма отвърна с два наказателни удара и оформи резултата след 3 части игра, а той беше 61–65 в полза на Енисей.

Кош отвъд дъгата на Бозов и самостоятелна акция на Николай Стоянов върнаха надеждите за победа в началото на последната част, а Рилски веднага поведе. Кошчеев се разписа, но Йордан Бозов показа точен мерник от далеч, а Еван Бройнсма направи аванса на домакините най-големия от началото на срещата при 71–67. Малик Уенс реагира с 5 поредни точки, а Франк Елегар се разписа под коша, за да върне водачеството на Енисей. Бозов и Взъдихалкин си размениха по една успешна стрелба, Джеръл Симънс пък вкара от далеч, а след това капитанът на домакините вкара три наказателни удара и отново Рилски поведе, но за последен път. В оставащите минути до края Елегар отбеляза пак под коша, а Тони Тейлър се прояви с 4 последователни точки, Сюлейман Бреймо заби и това пречупи домакините, които не успяха да вкарат точно в решаващите моменти. Така Рилски допусна първа загуба от силния отбор на Енисей с резултат 81–85.

Гостите доминираха в борбата под коша 46–31, но направиха повече грешки 15–11, вкараха повече точки под коша 56–24 и скамейката им беше по-резултатна 33–10.

За домакините топ реализатор стана неостаряващият капитан-Йордан Бозов с 21 точки, 6 борби и 5 асистенции, а още трима вкараха над 10 точки. Джеръл Смиънс вкара 15, по 13 имат Келвин Паркър и Еван Бройнсма, който овладя и 6 борби. Ненад Делич пък бе близо до дабъл-дабъл със своите 9 точки и 8 овладени от ринга отскочили топки.

За отбора на Красноярск Малик Уейнс вкара 20 точки, Франк Елегар приключи срещата със 17 плюс 9 борби, Андрей Кошчеев вкара 13, а с 10 и 7 борби е Тони Тейлър.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.