Вдъхновена Австралия наказа слаба Франция на старта на Олимпиадата

Австралия срази Франция на старта на Олимпиадата в Рио при резултат 87–66 точки в “Кариока Арена 1” . Това беше първият мач, с който стартира и баскетболният турнир при мъжете, както и в група “А”. Австралийците показаха много по-голямо желание срещу “петлите” и ги надиграха и в двете фази на играта, като определено успяха да ги изненадат. Следващият съперник на Австралия е Сърбия, а французите ще играят срещу Китай.

Двубоят стартира по-добре за “кенгурата”, които с добри изяви на Патрик Милс и Арън Бейнс успяха да поведат при 18–9 преди Франция да вземе прекъсване. Веднага след това Борис Диау се разигра и до края на първата част помогна на отбора си да намали изоставането си до 6 точки 20–14.

Втората част започна също много добре за австралийците, които след серия от 14 на 5 вдигнаха разликата с 15 точки в тяхна полза 5 минути преди края на втората четвърт. Тогава обаче се разигра Тони Паркър, който отбеляза следващите 13 точки за своя отбор и след първото полувреме Франция изоставаше при резултат 36–30.

Както в началото на втората, така и в началото на третата “кенгурата” пак направиха силна серия от 14–5 и поведоха с 13 точки, но след това отборът на Венсан Коле се активизира и намали на 7 след добра игра от пейката на Микаел Жьолабал. Обаче чудесната игра на Бейнс, Милс и Богът за Австралия продължи до края на третия период, като те отново дръпнаха с двуцифрен резултат, а след три части той отново беше 13 точки при резултат 61–48.

В последните 10 минути превъзходството на Австралия стана още по-голямо, като те на няколко пъти увеличиха аванса си до 20 точки, а при по-малко от 4 минути до края с тройка на Патрик Милс той стана 22.До края французите не направиха нищо съществено и така Австралия се поздрави с победата при резултат 87–66.

Кенгурата” надиграха “петлите” по доста показатели, като си раздадоха повече асистенции 29–12, извършиха по-малко грешки 7–17, имат повече откраднати топки 11–6 и вкараха доста повече точки под коша 50–22.

За победителите най-резултатен беше Патрик Милс, който завърши срещата с 21 точки, 4 тройки и 5 завършващи подавания. Андрю Богът също игра добре, като отбеляза 18 точки и подаде 5 асистенции, Арън Бейнс вкара 14 точки и овладя 8 борби, а още трима играчи вкараха по 7 точки Кевин Лиш, Дейвид Андерсън и Раян Брукхоф.

За “петлите” най-резултатен стана Тони Паркър с 18 точки, 13 има Микаел Жьолабал, с 9 остана Борис Диау, а 8 добави Тома Йортел.

Like what you read? Give Veselin Mihailov a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.