Руско препятствие за Рилецо в първия му мач

(pic:rilskibasket.com)

Отборът на Рилски спортист Самоков довечера ще изиграе първия си мач от втория по сила турнир-Фиба Европа Къп. В “Арена Самоков” баскетболистите на Людмил Хаджисотиров ще срещнат отбора на Енисей Красноярск от 18:30 ч. в първи двубой от група “H”, където още са отборите на Сигал Прищина (Косово) и Бююкчекмедече (Турция).

(pic:www.flickr.com)

Задачата не самоковци не е лесна, защото руският тим се представи доста силно през миналия сезон в турнира, като стигна до финалната четворка и остана четвърти в надпреварата. Енисей е редовен участник и в силната ВТБ лига, където през този сезон до момента е изиграл три мача, и има една победа и две поражения. Руснаците играха срещу български отбор и миналата година, когато се изправиха два пъти срещу отбора на Лукойл, където си размениха по една победа в първата групова фаза. От този сезон селекцията на руснаците е доста обновена, като от миналата година са останали само плеймейкърът Тони Тейлър, леките крилa Алексей Въздихалкин и Александър Павлов. Новите попълнения са Сюлейман Брейиън, който е тежко крило, центърът Франк Елегар и стрелящият гард Малик Уейнс, като и двамата са американци.

(Малик Уейнс pic:www.flickr.com)
(Сюлейман Брейиън pic:www.flickr.com)
(Тони Тейлър pic:www.flickr.com)
(Франк Елегар с топката pic:www.flickr.com)

В селекцията на Олег Окулов личат и имената на руснаците: Игор Канягин-център, Владимир Пичкуров-атакуващ гард, Андрей Кошчеев-четворка, Александър Мартинов-плеймейкър, Владислав Трушкин-леко крило и Василий Зверев-двойка.

Рилски спортист пък започва своя втори пореден сезон във втория по сила турнир на Фиба, като миналата година отпадна още в първата групова фаза на турнира, след като спечели два успеха и допусна четири поражения. Преди да попадне в тази надпревара Рилецо игра квалификации в новосформираната Шампионска лига, но там загуби на два пъти от Цимоки Минск. Самоковци вече тръгнаха с победа срещу отбора на Балкан Ботевград в първенството, а днес отново ще трябва да разчитат на своите чужденци: Ненад Делич, Келвин Паркър, Джеръл Симънс, Еван Бройнисма и Душан Цверкович, но се очаква и силна игра от българските играчи, като капитана Йордан Бозов, Златин Георгиев, Николай Стоянов и Денислав Вутев. Ако искат да продължат по-напред в турнира, ще трябва да спечелят своите домакинства и някое гостуване. Какво обаче ще се случи ни предстои да видим по-късно по BNT HD от 18:30 ч.

Like what you read? Give Veselin Mihailov a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.