Bron: De Bruyn, T. Enkele sfeerbeelden. Eigen fotoarchief, 2016.

Lessenmarathon

Op vrijdagavond 11 maart vond de lessenmarathon, waar niet alleen team Hart Voor, maar ook de leerlingen van de derde graad zo naartoe leefden, eindelijk plaats.

De bedoeling was dat leerlingen van 19 u ‘s avonds tot 7 u ‘s ochtends originele en/of interessante lessen konden volgen, gegeven door zowel interne als externe leerkrachten. Tijdens het volgen van de les kon je je laten sponsoren. Dat bedrag ging dan naar de sociale actie van dit schooljaar, genaamd Moyo Dunia. Hiermee steunt men de acties van Foodstep Uganda.

Het thema doorheen de nacht was Harry Potter. Het team maakte van turnzaal 008 een ontspanningsruimte à la Hogwarts. Ze was onherkenbaar. Met wat kandelaars en gezellige lichtjes kan je echt wonderen doen, zo bleek.

“Met wat kandelaars en gezellige lichtjes kan je echt wonderen doen.”

Al een halfuur voor aanvang kwamen de eerste leerlingen toe. Het enthousiasme was hartverwarmend. Het lessenaanbod was heel verscheiden; je kon een uur intensief massagames gaan spelen, een uur mediteren, een uur latin dance volgen… Aan keuze geen gebrek!

Bron: De Bruyn, T. Massa-games. Eigen foto-archief, 2016.
“Uiteindelijk hebben we een mooi bedrag voor Foodstep Uganda kunnen inzamelen en daar zijn we heel blij mee.”
Bron: De Bruyn, T. Eva en Lisa met de Moyo Dunia bandjes. Eigen fotoarchief, 2016.

Dit alles was uiteraard enkel mogelijk dankzij iedereen die hiervoor zijn/haar handen uit de mouwen wou steken. Team Hart Voor is alle vrijwilligers hier dan ook erg dankbaar voor.

Snapchat story

Doorheen de nacht werd ook live verslag gebracht voor de thuisblijvers. Dit gebeurde via Snapchat.

Bron: De Winter, M. Snapchatstory Lessenmarathon 2016. Eigen archief, 2016.

Geschreven door: Anéline Plateau (5D, lid team Hart Voor)

Altijd als eerste op de hoogte blijven van onze acties? Dat kan! Via onze Facebookpagina, via Snapchat of via Instagram.