Teksti: Anni Taitto Kuvat: Susanna Oksanen ja haastateltujen omat arkistot

Ei-partiolaiset yllättyivät Johtajatulilla — ”Täysin uudenlainen kokemus”

Johtajatulilta hakivat ideoita ja inspiraatiota myös monet ei-partiolaiset. Tapahtuma tekikin suuren vaikutuksen mobiilipelien kehittäjä Peter Vesterbackaan, Sitran viestintää tekevään Sanna Autereeseen ja Soveltolla työskentelevään Pasi Lehtiniemeen.

 1. Millainen kokemus Johtajatulet oli?
 2. Mikä tapahtumassa yllätti?
 3. Onko joku asia, joka Johtajatulilta jäi erityisesti mieleen, tai jonka aiot ottaa käyttöön omassa työssäsi?

Peter Vesterbacka, Lightner

 1. Aivan loistava ja ainutlaatuinen tilaisuus.
 2. Sade.
 3. Tapahtuma vahvisti uskoa siihen, että pitää tehdä eri tavalla kuin muut, niin pärjää aina.

Sanna Autere kuvassa keskellä.

Sanna Autere, Sitra

 1. Olin vaikuttunut! Tosi hieno tapahtuma ja miljöö oli parasta, Evo on hieno paikka ja tykkään liikkua luonnossa. Partiossa pienet asiat on järjestetty tosi hyvin lähtien tiskijärjestelmästä ja saunasta lähtien.
 2. Kokemus oli niin uudenlainen, että kaikki yllätti positiivisesti. Tunnelma ja keskustelut olivat hienoja. Itseen suurimman vaikutuksen tekivät silti puitteet. Kohokohtia olivat luontokokemus, tähtitaivas ja mahdollisuus päästä sienimetsään.
 3. Paljon kiinnostavaa oli, olen tehnyt viestintäalan töitä pidempään, joten monet teemat tapahtumassa olivat minulle kotoisia ja tärkeitä. Hirveästi mitään uutta ei tullut, mutta keskustelut olivat mielenkiintoisia ja olisin halunnut hiukan enemmän aikaa niihin syventymiseen. Tapahtumassa oli tosi hyviä puhujia ja mielenkiintoisia aiheita.

Pasi Lehtiniemi kuvassa vasemmalla.

Pasi Lehtiniemi, Sovelto

 1. Erikoislaatuinen tilaisuus, oltiin paikalla johtoryhmämme kanssa ja monelle tämä oli ensimmäinen kerta ikinä tai pitkään aikaan, kun oltiin metsässä yötä. Kokonaisuutena todella suuri elämys.
 2. Minut yllätti se, millaisia juttuja partiossa sovellettavalla johtajuusmallilla voidaan saada aikaan. Tehtävät ja vastuut oli jaettu todella hyvin. Erikoisena asiana jäi mieleen telttasauna kuutamossa, se oli todella poikkeuksellinen kokemus. Huikeaa, millaisia asioita vapaaehtoisvoimin saadaan aikaan.
 3. Keskustelimme eräässä työpajassa siitä, mistä tuottavuus syntyy. Ihmisten välinen vuorovaikutus, luottamus, arvostus ja muiden tukeminen ovat todella tärkeässä roolissa. Pitää rakentaa sellainen fiilis tiimiin, että muihin pystyy luottamaan. Tapahtumassa itsekkyys loisti poissaoloaan ja kaikki teki töitä vilpittömästi ja panoksella.
Kuuntele Soveltoradion podcast Johtajatulista!