TEKSTI Josefiina Lilja KUVA Heikki Heinonen

Kasvisruoka partioleirillä jakaa mielipiteitä

Kasvissyönti yleistyy Suomessa ja maailmalla, mutta miten reagoi partio? Tulisiko partion aktiivisesti kannustaa kasvissyöntiin?

Ryhmänohjaajakurssia järjestäessään kurssinjohtaja Pyry Nurmilo, 17, Tampereen Kotkista pohtii kurssilaisten jaksamista; kasvisruoka olisi ekologista, mutta rankalla kurssilla ruuan tulisi olla täyttävää ja ravitsevaa.

Kasvisruokapäivät totuttavat kasvissyöntiin

Joillakin leireillä ja kursseilla on ollut jo kasvisruokapäiviä.

Kasvissyöntiin kannustaminen on partion arvojen mukaista, mutta valinta on silti lopulta jokaisen oma.

Emman mielestä kasvissyöntiin tulisi kannustaa enemmänkin, ja hän olisi kiinnostunut järjestämään tapahtumia pelkällä kasvisruualla.

Tilanteessa tilanteen mukaan

Emma ja Pyry eivät ole lippukunnissaan törmänneet tilanteeseen, jossa osalle porukasta tarvitsisi joka tapauksessa tehdä kasvisruokaa. Kasvissyöjiä on heidän lippukunnissaan niin vähän, ettei selkeää tapakulttuuria kasvisruoan suhteen ole ehtinyt syntyä.

Erilaiseen totuttaminen pakolla nostaa aina varmasti muutosvastarintaa. Ja murjottaminen voi pilata koko retken.

Anna Enbuske, 19 SP:n YSP-ryhmän jäsen, Lapin Partiolaisten somevastaava, Napapiirin Tytöt: Minun mielestä leireillä tulisi tarjota monipuolista ruokaa. Leireillä ei siis pitäisi olla pelkästään kasvisruokaa, ellei se ole leirin kantavana teemana, mutta sitä ei myöskään saa täysin unohtaa. Kasvisruoan tulisi olla laadukkaana vaihtoehtona kaikille, mutta nuotiolla tulee silti olla tilaa perinteisille makkaroillekin!

#partioscout #partiolehti #kovaaosaamista

#partioscout #partiolehti #kovaaosaamista