Verhalen in de sport: Blijf ze vertellen en inspireer

Inspirerende en motiverende verhalen zijn essentieel voor goede PR. Door middel van een goed verhaal passend bij de ontvanger kun je neutralere berichtgevers overtuigen en inspireren te berichten over jouw merk. Ik maak en vertel graag die mooie en inspirerende verhalen over de merken waar ik voor werk. Verhalen die opvallen, waarmee je in het nieuws komt of op een andere manier impact hebt. Sport is daar als niets anders uitermate geschikt voor. Daarom is het zo mooi om de PR te doen voor alles wat met sport te maken heeft.

Sport is niet alleen goed voor de gezondheid en discipline, het biedt ook inspiratie. Verhalen over topsporters die na jaren hard werken goud halen op een Olympische Spelen geeft anderen motivatie. Die helden zorgen ervoor dat je zelf ook harder wil lopen. Het zorgt dat je van de bank komt en niet weer een avond gaat bingewatchen. Sport verbroedert en misschien dat het zelfs wel echt bijdraagt aan wereldvrede, zoals master in de storytelling Nike jarenlang heeft verkondigd.

(top)sport draait dus niet alleen om presteren, het gaat ook om goede storytelling. Het vertellen van een verhaal op een goede manier is essentieel om helden te creëren. Door die helden wordt de sport populairder en dat zorgt weer voor meer sportende en dus gezondere en gedisciplineerdere mensen.

Het is daarnaast ook een belangrijke stimulans voor meer leden bij bijvoorbeeld een sportbond. Organisaties die het momenteel financieel vaak moeilijk hebben door een dalend aantal leden. In mijn ogen is dit een direct gevolg van slechte PR en communicatie in het algemeen. Mijn oproep als PR-adviseur aan sportbonden is daarom: ga praten! Het lijkt zo simpel en toch wordt het niet altijd genoeg gedaan. Zoek, maak en vertel de verhalen die zo mooi zijn, creëer die helden, zorg dat je in onder de aandacht blijft, inspireert en motiveert!

Maar ga niet alleen zenden. Communiceer ook met je leden en met name met de jeugd! Ontdek waar je aan moet voldoen om te innoveren. Praat met je leden en speel op hun wensen in. Het vergroot de kans op succes en om financieel weer gezond te worden. Toch wel lastig? Schakel daarom iemand in met ervaring die hierbij kan helpen.

Patricia Stuivenberg — Freelance PR & Communications Professional in sport & lifestyle. Ik ondersteun bedrijven en merken met het krijgen van publiciteit van media door middel van een goede strategie, verhaal en de juiste tactieken om zo hun doelgroep te bereiken.

www.stuivenbergcommunicatie.nl | patricia@stuivenbergcommunicatie.nl