Бенефіти під час війни. Як PERKSET допомагає піклуватися про співробітників

PERKSET
5 min readMay 24, 2022

--

Невдовзі мине три місяці, як наша країна живе в війні. Люди усюди — як на територіях, де ведуться бойові дії, так й у відносно спокійних місцях — відчувають руйнівний стрес та велике психологічне навантаження. Багато хто постійно розгублений, дезорієнтований, або зневірений. Все це відбивається й на робочий атмосфері.

Через це багато команд в Україні мають великі проблеми з працездатністю та ефективністю. Повернути співробітникам бажання жити та працювати попри тяжкі воєнні умови — новий виклик для українських HR.

Як показало опитування, яке компанія PERKSET провела серед своїх партнерів та клієнтів, співробітники в останній час стикаються з такими проблемами:

  • Труднощі з концентрацією уваги — 35%
  • Страх невизначеності, розгубленість, преддепресія — 27%
  • Проблеми зі сном — 20%
  • Зниження енергії, постійна сонливість -14%
  • Відсутність позитивних емоції — 12%
  • Труднощі у спілкуванні — 8%

Впевнені, що ви, як HR, впізнали портрет й вашого співробітника. Як ніколи раніше стають актуальними завдання по згуртуванню команди, підтримці оптимізму, гарного фізичного стану, а іноді й душевного спокою.

Звісно, зараз власники та менеджмент не будуть чекати від співробітників «рекордів» та повністю виконаних KPI. Задача мінімум на сьогодні — повернути людей до нормального функціонування, дати їм змогу ефективно працювати та допомагати країні щонайменше на економічному фронті. Тож багато компаній шукають можливості розв’язувати нові проблеми, які з’явилися одночасно з війною.

Як підбадьорити команду під час війни?

Нажаль, не в наших силах зробити так, щоб головний стресовий фактор — війна, закінчилась сьогодні. Але можна забезпечити щонайменше турботу про здоров’я (легкий доступ до ліків та медичних послуг), спробувати налагодити процес надання дружньої людської підтримки, організувати активності, які будуть діяти як «енергетичний коктейль» та бадьорити дух.

Існує багато занять, які допомагають взяти під контроль стрес, наповнити життя новим змістом та перезавантажитися. Але раніше компанії звертали на них увагу тільки у рамках відстеження «work-life балансу» своїх команд, зараз же саме час зосередити на них увагу.

Активності, про які піде розмова нижче, варто додати до корпоративного соцпакету та прямо заохочувати ваших співробітників брати у них участь.

Які активності найбільш ефективні для відновлення рівноваги?

  • Спілкування у позаробочий час

Чому це працює?

Спілкування — найважливіший спосіб для людини відчути спорідненість та відсутність самотності, а це вже ліки від багатьох проблем. Під час спільних подій люди мають змогу впевнитися, що схожі труднощі є у всіх, а разом зручно шукати найкращі практики їх подолання. А ще можна проводити час весело!

  • Сесії з психологом індивідуально, або у колективі.

Чому це працює?

Психолог, як розумний та теплий співрозмовник, може підняти на поверхню емоції та тривоги, які керують нами та допомогти справитися з ними. Іноді буває страшно перший раз «піти до психолога», але знижки та відгуки колег допоможуть здолати страхи.

  • Навчання

Чому це працює?

Багато хто скаржиться, що когнітивні здібності ніби впали до нуля. Це відбувається через стрес, якій відбирає у нас багато сил. Але саме навчання, отримання будь-яких нових знань та навичок допомагають відволіктися, переключити увагу з переживань на продуктивні заняття. Пам’ятайте, навчатися корисніше, ніж стресувати.

  • Спорт

Чому це працює?

Кажуть, що наше тіло мудріше за нас. Але ми не завжди прислухаємось до його потреб, головними з яких є рух та фізичні навантаження. Скарги на сонливість та відсутність енергії зникають всього через годину активних занять у спортзалі.

Впевнені, що ви вже плануєте або вже проводите деякі з подібних заходів для ваших колег. Але ми також розуміємо, що спеціалісти з HR відділу — такі ж самі люди, яким зараз непросто виконувати свою роботу через загальні для всіх труднощі, пов’язані з війною. Полегшити планування та організацію подій для колективу може застосунок PERKSET

Як PERKSET створює умови, в яких піклуватися про співробітників стає легше

PERKSET — це мобільний додаток для зручного управління та користування бенефітами (додатковими перевагами для працівників від компанії).

Компанія почала розробляти PERKSET ще до початку війни. Ми хотіли, щоб користуючись застосунком, HR відділ будь-якої компанії швидко шукав, залучав та планував бенефіти для команди. А співробітники мали повну картину того, які додаткові бонуси надає їм компанія.

Але значення бенефітів в умовах війни змінилося — вони перестали бути просто «плюшками», до яких багато хто звик, а зараз можуть виконувати функцію порятунку життя та підтримання психічного здоров’я колективу. Багато компаній хочуть надавати своїм співробітникам можливість купувати ліки, отримувати медичні послуги та підтримку спеціалістів-психологів. Такі винагороди за роботу будуть цінуватися та пам’ятатися довгі роки. Саме у додатку PERKSET зібрані бенефіти, які максимально актуальні під час війни.

Як PERKSET допомогає підбадьорити команду та покращити мотивацію

Усі бенефіти, які зараз потребують співробітники, умовно можна розділити на декілька категорій. Подивимось, що вже зараз ви можете запропонувати своїм командам разом з додатком PERKSET.

По-перше, це бенефіти, що можуть врятувати життя та здоров’я — це допомога у релокейті, медичне страхування, доставка ліків, знижки на лабораторні аналізи. До цієї категорії можна віднести юридичні консультації й спілкування з психологом.

Друга категорія — навчання та спорт. Ці послуги для того, щоб настрій покращився разом з фізичною та розумовою формою. Тут наразі пропонуються тренування у бійцівському клубі, вивчення польської та англійської мови, але список розширюється. Ми постійно працюємо над цим.

Третя категорія — бенефіти, які дає компанія, щоб співробітники менш турбувалися за свої фінанси та мали змогу заощаджувати гроші. Це найрізноманітніші знижки або сертифікати на товари для дітей, побутову техніку, при відвідуванні кафе та ресторанів.

Четверта категорія — це пропозиції участі у волонтерських проектах. Така активність не тільки наближує нашу державу до перемоги, але й дозволяє кожній людини відчути себе важливою та потрібною. А ще здатність допомогати та віддавати свій час та енергію — це характерна риса українців. З досвіду команд, які користуються Perkset, зазначимо, що це одна з найбільш відвідуваних категорій у нашому додатку.

Чому додаток PERKSET — гарне рішення для будь-яких команд?

Ще декілька слів про додаток. Він максимально зручний. Вашим колегам не потрібно йти на корпоративний сайт, чи шукати потрібне посилання на бенефіт у внутрішньому чаті- все зібрано у додатку.

Скористатися бенефітами теж максимально зручно — достатньо лише одного натискання кнопки. А ще ніякого бюрократизму — питати дозволу на отримання послуги чи товару не потрібно — усе доступне одразу, як співробітник відкрив додаток.

Є особливі зручності й для HR відділу — налаштування дозволяють надавати особливі бенефіти для особливо цінних співробітників або відділів, щоб винагородити їх зусилля.

Та на фінал — 5 причин використовувати додаток PERKSET зараз:

  1. Українське — найкраще! PERKSET повністю розробляла українська команда, тож ми знаємо специфіку нашого ринку, тож додаток має безліч бенефітів для компанії, що продовжують перебувати в України. Але ще в нас є пропозиції для компаній, які працюють в різних країнах.
  2. Не пропустить вигоду. На час воєнного стану в Україні додаток безкоштовний для усіх наших українських користувачів.
  3. Будьте особливими. Додаток можна оформити у корпоративному стилі вашої компаній.
  4. Ставайте кращими. Якщо у вас до сьогоднішнього дня не було системи бенефітів, ви можете обрати будь-які привілеї для своєї команди з вже готового списку послуг та товарів.
  5. Будуйте свою систему заохочень. Наразі ми активно налагоджуємо співробітництво з компаніями-партнерами, які хочуть надавати особливі умови для клієнтів PERKSET. Розкажіть, що б ви хотіли бачити у списку бенефітів та ваші співробітники отримають це.

Щоб ваша команда з кожним днем ставала все сильнішою та згуртованішою, незважаючи на виклики війни, приєднуйтесь до Perkset безкоштовно https://perkset.club/companies

--

--

PERKSET
0 Followers

Створіть корпоративну систему лояльності найбажанішу на ринку праці разом з PERKSET